Hirdetés

A PS5 új rendszerfrissítése a hasznos funkciókra gyúr

|

Játéklistákat és 1440p támogatást is élvezhet az, aki telepíti.

Hirdetés

Bár mostanában a PlayStation 5 esetében az áremelés miatt volt hangos a sajtó, a Sony azért igyekszik megtenni mindent, hogy meggyőzze a leendő vásárlókat arról, így is jó vételnek számítanak a konzoljai. A God of War: Ragnarök marketingkampánya és a terepmintás kiegészítők bejelentése után megérkezett a legújabb rendszerfrissítés is, amelynek keretében számos olyan funkció élesedett, amik korábban csak bétaverzióban voltak elérhetőek, tesztelhetőek. 

Ezek közé tartoznak a játéklisták is. Lényegében olyan mappákról van szó, amelyekkel könnyebben kezelhetővé válik a gyűjteményünk rendszerezése, nem kell egy zsúfolt főképernyőn keresgélni a kedvenceinket vagy éppen a pótlásra váró címeinket. Akár 15 listánk is lehet, listánként 100 játékkal.

Hirdetés

Ugyancsak ideje volt már az 1440p támogatásának, hiszen az Xbox már régóta tudja ezt. A kompatibilis tévékkel és monitorokkal rendelkezők már a Sony masinájánál is választhatják ezt a felbontást. A natív 1440p az azt támogató játékokban lesz elérhető, de akár a 4K-s címek is élvezhetik az előnyét a fejlettebb anti-aliasingnek. 

Bekerültek új közösségi funkciók is, például a képernyő megosztásának kérése, az új barátok profiljának megtekintése, a matricák küldése a Game Base kártyákon keresztül és a csatlakozást elősegítő játékértesítések. A YouTube-keresés hangutasítással, a 3D és sztereó audio összehasonlítása, valamint a PS App két újdonsága (a PS Remote Play indítása mobilon keresztül és a képernyő megosztásának kérése) szintén megkönnyítheti a felhasználók életét. 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)