Hirdetés

A PUBG univerzumában játszódik majd a Dead Space alkotójának új játéka

|

A The Game Awardson jelentették be a The Callisto Protocolt, mely kifejezetten erős horror-atmoszférát ígér, de kapcsolatban áll majd a kevéssé ijesztő battle royale klasszikussal is.

Hirdetés

A rajongók évek óta reménykednek benne, hogy az Electronic Arts új Dead Space játékot jelent be, erre azonban ez idáig nem került sor. A trilógián korábban dolgozó Glen Schofield azóta megalapította a Striking Distance nevű stúdióját, és első játékuk, a The Callisto Protocol meglehetősen komoly hasonlóságokat mutat az ikonikus horror-szériával. Mivel a fejlesztőcsapat egyébként a PUBG Corporation égisze alatt dolgozik, így játékuk a battle royal klasszikussal osztozik majd egy univerzumon.

Egyelőre elképzelni sem tudjuk, hogy egészen pontosan milyen kapcsolat lehet a narratív élményt kínáló horror és a PUBG között, melynek ugyan komoly háttértörténete van, ebből azonban a játékban csak nagyítóval (és kis hunyorítással) fedezhetünk fel bármit is. 

Hirdetés

A bökkenőt nem csak ez jelenti: a PlayerUnknown's Battlegrounds hivatalosan napjainkban játszódik és egy multimilliárdos szervezi az ütközeteket különböző zsoldoscsapatoknak. A The Callisto Protocol eseményeire ezzel szemben 2320-ban kerül sor a Jupiter egyik holdján. Ez azt jelenti, hogy jelentős tér és idő választja majd el a két alkotást, ami tovább nehezíti a kapcsolatot.

Ettől függetlenül a stúdió képviselője mindenkit biztosított, hogy lesz összefüggés a két játék között. Mi lelki szemeink előtt egyelőre ugyan nem kristályosodott ki, hogy ez hogyan megoldható, de hát a videojáték-írók műveltek már csodát, így mindössze türelemre van szükségünk ahhoz, hogy meglássuk, mit hoznak ki a furcsa párosból. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)