Hirdetés

A Rainbow Six: Siege-ben már szabályellenes a streamerek meccseinek megzavarása

|

A többjátékos címek fejlesztői egyre keményebben lépnek oda, hogy eltakarítsák a stream sniping jelenséget.

Hirdetés

A Ubisoft frissítette a Rainbow Six: Siege szabályzatát, amivel hivatalosan is tiltólistára tette a stream snipingot. Ez a gyakorlat tulajdonképpen azt jelenti, hogy adott játékos figyeli egy közvetítő meccseit, és a látottakat kihasználva megkeresi őt a pályán. Ez nyilván tisztességtelen előnyhöz juttattja a szemfüles ellenfeleket, és nagy általánosságban eddig is szégyellni való dolog volt. Az R6 fejlesztői nem szórakoztak ezzel tovább, és konkrétan csalásnak minősítették.

Hirdetés

A friss szabályzatban már a következő is olvasható a "csalás és tisztességtelen előnykihasználás" szekció "ezeket ne csináld" részén:

"Egy közvetítő élő adásának kihasználása tisztességtelen előny szerzésének vagy a közvetítő zaklatásának céljából, mint például stream sniping."

Ha valakit rajtakapnak azon, hogy a fentebb írtak ellenére is csalásra használja a streaminget, akkor az kisebb korlátozásoktól a teljes kitiltásig terjedően válogatott büntetéseket kaphat.

A Fall Guys, a Call of Duty: Black Ops Cold War és az Apex Legends is szenved ilyen gondokkal, de a közelmúltban a fejlesztők felvették a kesztyűt. Kicsit sajnálatos, hogy eddig jutott ez az egész jelenség, de talán majd ebből tanul a közösség.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)