Hirdetés

A Rainbow Six: Siege egyik csalója állhatott a Ubisoft hamisnak bizonyult túszdrámája mögött

|

Lehet, hogy egy korábban számos alkalommal kitiltott játékos miatt tört ki ez az egész balhé.

Hirdetés

Megdöbbentő hírről számoltunk be még tavaly ősszel, ugyanis nagyon úgy tűnt, hogy túszul ejtették a Ubisoft Montréal stúdió munkatársait, ám később szerencsére kiderült, hogy valójában nem történt semmi ilyesmi, de ettől függetlenül ez még így is elég költséges és valószínűleg ijesztő helyzet volt a csapat számára. Időközben pedig bírósági ügy lett az egészből, és egy kanadai újság szerint van is egy vádlott.

Hirdetés

A Le Presse állítólag megszerzett bizonyos bírósági dokumentumokat, amelyek alapján gyaníthatóan egy Yanni Ouahioune nevű francia állampolgár felelős a történtekért. Ouahioune ellen azért folyik nyomozás, mert feltehetően ő állhat a rendőri intézkedéshez vezető telefonhívás mögött. A vád szerint meghamisította a telefonszámát, hogy úgy tűnjön, a stúdióból érkezik a hívás, majd azt állította, hogy túszokat ejtett, és váltságdíjat követelt. A balhé miatt kiesett munka következtében 1,7 millió dollártól veszteséget szenvedett el a Ubisoft, az alkalmazottak pszichológiai támogatása, illetve az irodában keletkezett anyagi kár pedig további költségeket jelentetek.

A dokumentumok szerint később még két hasonló hívás történt. Az egyik arról szólt, hogy bombát hagytak a stúdióban, a másik pedig arról, hogy megölték a csapat egyik vezető beosztású tagját. Ezt követően pedig további hívások során a telefonáló jogot akart ahhoz, hogy bannolni tudjon embereket a Rainbow Six: Siege-ből, máskor épp egy svéd profi, Spoit kitiltását kérte. A Ubisoft nyomozása pedig Ouhaioune-hez vezetett.

A gyanúsított a Le Presse-nek elismerte, hogy korábban csinált egy olyan oldalt Siege-fiókok ellopására, és swattingban (ugyebár ez az a nem túl kedves tevékenység, amikor egyesek hamis bejelentést tesznek, hogy a rendőrök és a kommandósok megszállják az adott címet) is részt vett már. Azonban azt tagadta, hogy bármi köze lenne a Ubisoft Montréal ügyéhez, és szerinte csak azért került elő a neve, mert a Ubisoft már ismeri.

Továbbá Ouahioune az újságot közvetítőként használva kérte meg a Ubisoftot, hogy vegye le a tiltást a fiókjáról, mert nagyon sok pénzt költött kozmetikai cuccokra, és már nem vesz részt tiltott játékos tevékenységekben, mert nem akar csalódást okozni az anyjának.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)