Hirdetés

A Resident Evil 4 remake színésznője visszavágott az őt zaklatóknak

|

Az Ada Wongot megszólaltató Lily Gaót elüldözték ugyan a közösségimédia-felületekről, de nem maradt csendben.

Hirdetés

Azt hihetnénk, hogy 2023-ra fejlődött már annyit a társadalom, hogy ha az emberek ki szeretnék fejezni a nemtetszésüket valami miatt, akkor azt nem véglények módjára teszik, pláne nem úgy, hogy frusztrációjukat egyetlen személyen töltik ki. Az élet minden területén felüti ez a probléma a fejét, a játékiparban is komoly gond, ezt többek között a Naughty Dog is megtapasztalta a The Last of Us 2 miatt, a Ubisoft pedig a rendőrséggel dolgozik együtt a zaklatások kezelésén

Minden erőfeszítés dacára ez az elfogadhatatlan viselkedés nem akar kikopni, nemrég például az Ada Wongot szinkronizáló Lily Gao alakítása váltott ki akkora ellenszenvet néhány felhasználóból, hogy sértő üzenetek ezreivel árasztották el a színésznőt, aki ennek hatására átmenetileg törölte is az Instagram-fiókjának tartalmait. Az önkéntes száműzetése azonban nem tartott sokáig. 

Hirdetés

Gao - aki előtt Sally Cahill, majd Jolene Andersen alakította a Resident Evil franchise talpra esett karakterét - április 9-én tért vissza az Instagramra, hogy kommentálja a kialakult helyzetet: 

"Megtiszteltetés, hogy én lehetek az első ázsiai színész, aki Adát alakítja a Resident Evil játékokban. Sajnálatos, hogy a játék megjelenésével együtt a túlságosan ismerős 'nem tartozom ide' érzés is megjelent. Bár a kritika benne van a pakliban, de nem ez az első alkalom, hogy egy színes bőrű színész rasszista és szexista zaklatással szembesül, pusztán azért, mert részt vesz valamiben. A nem hiteles szereposztás olyan egészségtelen képet állít elő, amely tovább dehumanizálja azt a közösséget, amelyet tükrözni próbálnak. Itt az ideje, hogy a szexualizált és titokzatos ázsiai nőkből ne csak tőkét kovácsoljunk, hanem meg is teremtsük a teret ahhoz, hogy tiszteljék őket. Az én Adám egy túlélő. Kedves, igazságos, intelligens és vicces. Kiszámíthatatlan, rugalmas, és egyáltalán nem sztereotip".

Bár Ada Wong a Resident Evil 4 remake sztorijában csak néha bukkan fel, és az új játékmódból, az elérhetővé vált Mercenariesból teljesen kimaradt, azonban várhatóan lesz egy DLC, ami teljesen rá fog fókuszálni, abban pedig irányíthatjuk majd. 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)