Hirdetés

A részvények árfolyama és a Blizzard morálja is nagyot zuhant az Activision pénzügyi beszámolója után

|

Nem fogadták jól a dolgozók, hogy máris leköszönt a stúdió nyáron kinevezett társelnöke.

Hirdetés

A Diablo II: Resurrected pozitív fogadtatásával és a Call of Duty: Vanguard közeli rajtjára várva az Activision Blizzard fejesei akár dörzsölhetnék is a tenyerüket, ez a hét azonban ismét bebizonyította, hogy a vállalat még sokáig nem fogja kiheverni a nyáron berobbant zaklatási botrányt.

A cég kedden tartotta a negyedéves pénzügyi összefoglalóját, ami az előző év azonos időszakához képest ugyan a bevételek 6 százalékos növekedéséről adott hírt, a részvényesek viszont mégsem örülhettek, mivel az Activision egyúttal azt is elárulta, hogy jövőre sem érkezik a Diablo IV és az Overwatch 2. Hivatalosan ugyan nem hangzott el ilyesmi, de a halasztás valószínűleg nem független attól, hogy a jelenlegi helyzetben Bobby Kotickék nem engedhetik meg maguknak a bakizást ezekkel a játékokkal.

Hirdetés

A 2022-es év langyos kilátásai zuhanásba taszították a kiadó-fejlesztő papírjainak (ATVI) árfolyamát, cikkünk megírásáig 14,88%-os esést produkálva. De nem a két nagyágyú csúszása volt az egyetlen rossz hír, a pénzügyi beszámolóval párhuzamosan ugyanis a Blizzard megjelentetett egy közleményt a stúdió nyáron kinevezett társelnöke, Jen Oneal távozásáról.

A csapat történetének első női vezetője mindössze három hónapot töltött a posztján, azzal indokolva a kilépését, hogy kívülről szeretne olyan változásokat elérni, melyek az egész iparágra hatással lehetnek. A PC Gamer szerint azonban a Blizzard dolgozói nem fogadták jól a hírt, mivel sokak számára pont a Vicarious Visions éléről előléptetett Oneal személye volt a garancia, hogy tényleg jó irányba indulnak el a dolgok a vállalatnál.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A lap egy belsős forrásra hivatkozva arról ír, hogy a társelnök távozása "kinyírta" a Blizzard morálját, ami az utóbbi napokban már épp javulóban volt, miután a cég a múlt héten egy sor biztató intézkedést jelentett be. Onealen kívül ráadásul a napokban Amy Dunham, a stúdió technikai igazgatója is kilépett, majd a Twitteren hívta fel rá a figyelmet, hogy ezzel az összes magas beosztású nő elhagyta a Blizzardot.

"Mielőtt kötelezettséget vállaltok arra, hogy több nőt alkalmaztok (általában a belépő szinten, ahol az embereknek kevesebb lehetőségük van visszautasítani a lehetőségeket), találjátok meg és hozzátok helyre azt, ami miatt az összes vezető beosztású nő a távozás mellett döntött."

- írta nem nyilvános posztjában. Messze van tehát az alagút vége az Activision Blizzard számára, a helyzetet pedig súlyosbíthatja, ha a pénteken megjelenő Call of Duty: Vanguard esetleg nem hozza a várt számokat. A világháborús CoD kilátásait ugyanakkor javítja, hogy a nagy rivális Battlefield 2042 felvezetése nem alakul valami fényesen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)