Hirdetés

A Rexona Men bemutatja: Lotus F1 Team, a visszatérés története

|

A győztesek soha nem adják fel, akik feladják, sohasem győznek. Ez a Rexona hitvallása, amelyhez tökéletesen passzol szponzoráltunk, a Lotus Forma-1 Team története is.

Hirdetés

A legendás Lotus Team a nagy visszatérések megtestesítője, így nem akkora meglepetés, hogy idén újra csatlakozik a száguldó cirkuszhoz.



A csapat hihetetlen múlttal rendelkezik. Ha Hollywood a fejébe venné, hogy filmet készít a Forma-1 hőskoráról, akkor az nagyrészt a Lotusról szólna.

A Lotus sportautógyárat Colin Chapman alapította, a F1-hez 1958-ban, a kezdeti hazai angol sikerek után csatlakoztak. Nagyon rövid idő alatt nagyon komoly sikereket értek el. Chapman és a Lotus csapat volt ekkoriban a versenysorozat legnagyobb fejlesztője. A történet általában úgy nézett ki a 60-as, 70-es években, hogy a Lotus kitalált valami forradalmi újítást – a versenyeken persze domináltak –, majd a többiek ezt lemásolták. Így ideig-óráig kiegyenlítődött a küzdelem, de a Lotus nem állt le, és megint kitalált valami döbbenetesen jó fejlesztést.



A Forma-1 történetében a Lotus csapat érte el először az 50 futamgyőzelmet, megelőzve többek közt azt a Ferrarit is, aki a versenysorozat kezdete óta tagja a F1-nek. A csapatnak olyan legendás pilótái voltak az évek során, mint Jim Clark, Graham Hill, Rindt, Fittipaldi, Andretti, Mansell, Senna vagy Piquet.

A 90-es években már nem volt ennyire sikeres a csapat. Végül az 1994-es szezon volt az utolsó, amit a versenysorozatban töltöttek, de ha valami jellemző az istállóra, akkor az az, hogy történjék bármi, soha nem adják fel. Lemásolták a technológiájukat? Készítettek egy még jobb autót. Meghalt egy versenyzőjük? A korai Forma-1 világában sajnos ez benne volt a pakliban, de kineveltek egy újabb korszakos klasszist. A kitartás és a küzdelem diadala sokat hozzátesz ahhoz a Forma-1 élményhez, amit most talán ti is átélhettek, ha belépőt nyertek a Magyar Nagydíjra a Rexona Men termékekkel.

A legendás csapat tehát kétségtelenül visszatért, jelenleg a harmadik helyen áll a konstruktőri tabellán. A Rexona Men büszkén szponzorálja a Lotust, mert egyetért azzal az ideológiával, amiből a csapat építkezik: sose add fel!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)