Hirdetés

A Rock Band 4-es hangszerek és DLC-k is működnek majd a következő generációs konzolokkal

|

A parti nem állhat le, se most, se a következő generációban.

Hirdetés

Az Xbox Series X és a PlayStation 5 visszafelé kompatibilitása jócskán megkönnyítette a fejlesztők és játékosok dolgát. A Harmonix is nagy örömmel értesítette a Rock Band játékosait, hogy nyugodtan megtarthatják a műanyag gitárjaikat, azok ugyanis nagy eséllyel működni fognak a jövő konzoljaival is.

A Rock Band 4 és annak minden DLC-je problémamentesen fog működni, pont úgy, ahogy azt elvárnánk. A legutóbbi epizód lehetővé tette, hogy a korábbi Rock Band játékok számait áthúzzuk akár Xbox 360-ról, akár PS3-ról legyen szó, és bár ott meglehetősen komplikált volt a dolog, ezúttal pöccintésre megy majd minden.

"Minden jelenleg elérhető DLC működni fog az új konzolokon. Ezúttal nincs semmilyen kavarás, ugyanazok a DLC-k vannak ott is, mint itt."

Az egyetlen fájó pont ezzel a dologgal kapcsolatban, hogy amennyiben bizonyos korábbi játékok számait nem mentetted át a Rock Band 4-be, úgy erre már nem lesz lehetőséged. Az export licencek lejártak a Rock Bandhez, a Rock Band 2-höz, a LEGO Rock Bandhez, a Green Day: Rock Bandhez és a Rock Band Blitzhez (a The Beatles: Rock Bandhez sosem volt).

Hirdetés

Ami viszont jó hír, hogy a mentéseket gond nélkül átvihetjük majd mind PS5-re, mind Xbox Series X/S-re, és a hangszereink is jöhetnek velünk. A Harmonix a hivatalos oldalán leközölt egy teljes listát azokról a Rock Band kontrollerekről, melyeket teszteltek, és 100 százalék, hogy működni fognak az új konzolokon is. Hozzátették, hogy akkor sem kell megijedni, ha nem találjuk a listán a saját műanyag gitárunkat: valószínűleg működni fog mindegyik, csak nem tesztelték mindet. Jó eséllyel még a Guitar Hero cuccokat is be fogják fogadni az új gépek.

Teljesítménynövekedés ugyan nem várható, de a töltési idők jelentősen rövidebbek lesznek, mind Xbox Series S/X-en, mind PlayStation 5-ön. Aki több száz Rock Band számmal rendelkezik, annak ez is nagy segítség lesz.

Címkék: #rock band #harmonix
Platformok: PlayStation 4 PlayStation 5 Xbox One Xbox Series X
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)