Hirdetés

A Rockstar régen dolgozott egy zombis túlélőjátékon is, de az erről sztorizó volt kollégát most elhallgattatták

|

A stúdió egyik volt munkatársa teregette ki a háttérinfókat, de hamar jött a tapasz a szájra.

Hirdetés

A Rockstar Gamesnek valószínűleg akkor sem lennének anyagi gondjai, ha semmi mást nem csinálna ezentúl, csak a GTA 5-öt és a GTA Online-t frissítgetné, azonban egy ideje már tudjuk, hogy dolgoznak a GTA 6-on és pár hete az is kiderült, hogy december elején láthatjuk majd az új Grand Theft Auto első előzetesét, amelyre nagyon készül a stúdió, már a Social Clubot is eltörölte

De egészen másként is alakulhattak volna a dolgok, ha a vállalat nem kukázza azokat a projekteket, amikre adatbányászok találtak nemrég bizonyítékokat. Köztük van egy GTA V sztori-DLC, egy GTA Oline játékmód, a Bully 2 és - bár erről már egy másik forrás számolt be - egy zombis játék is. 

A Rockstar North egyik volt fejlesztője, Obbe Vermeij indított egy blogot november elején, amelyen belsős részleteket elárulva arról mesél, hogy milyen volt a GTA-játékokon dolgozni. Az egyik bejegyzésben arról is lerántotta a leplet, hogy a Rockstar 2002-ben egy élőhalottakat felvonultató túlélőjátékon dolgozott, amely egy elhagyatott, hátborzongató skót szigeten játszódott volna.

Hirdetés

Vermeij hosszasan beszélt a tervről, miszerint a Vice City kódját átformálva készítették volna el a projektet, amelyben járművekkel járhattuk volna be a helyszínt, és a folyamatos mozgás lett volna a túlélés kulcsa, így az üzemanyagot olyan értékes erőforrásnak szánták, amire folyamatosan vadászni kell. 

A művészek nagyon szerették volna összehozni a zombis címet, azonban a koncepciót végül túlságosan lehangolónak találták az illetékesek, és ehelyett a következő GTA-játékot valósították meg, a San Andreas-t. Közel egy évtizeddel később azért felbukkant a zombis túlélési koncepció a Rockstarnál a Red Dead Redemption: Unded Nightmare kiegészítő formájában.

Ennél több azonban nem derült ki a kaszált projektről, mivel Vermeij kapott egy levelet a Rockstar North-tól, amiből kiderült, hogy eléggé feldühítette a volt kollégáit a múlt felhánytorgatása, ezért a szerző eltüntette a belsős infókat tartalmazó bejegyzésekett, és a blogot néhány anekdotára redukálja, amelyek rajta kívül senki mást nem érintenek. Kár érte.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)