Hirdetés

A Rust fejlesztői halálos fenyegetések miatt mondtak le egy rajongói találkozót

|

A fejlesztők a csapatuk tagjainak biztonságát helyezik előtérbe, ezért inkább lemondták a GDC mellé tervezett összeröffenést.

Hirdetés

Jövő héten zajlik az ideig a Game Developers Conference (GDC), ami remek alkalom lesz arra, hogy az iparág nagyjai összeüljenek, kielemezzék az elmúlt évet, díjazzák egymást és persze együtt ötleteljenek a jövőről. Hasonló elképzelést dédelgettek a Rust fejlesztői is, annyival kiegészítve a programot, hogy a GDC örve alatt személyesen csevegjenek közösségük tagjaival.

Az eredeti terv az volt, hogy a GDC mellett, egy kávézóban pacsiznak a Rust rajongóival, és beszélgessenek a játékról. Néhány kellemetlen egyén azonban halálos fenyegetésekkel torpedózta meg a közönségtalálkozót.

Hirdetés

Mindennek következtében a Facepunch Studios nem akart kockáztatni, inkább lefújta az egész eseményt a munktársak védelme érdekében. A közlemény szomorkás volt, de abszolút érthető.

"Ez nem olyan bejelentés, amire örömmel kerítünk sort. Sajnos kénytelenek vagyunk a valódi fenyegetéseket komolyan venni, és ezek miatt kukázni a GDC találkozóval kapcsolatos terveinket. Az esetleges visszajelzéseiteket, mesélnivalótokat vagy a portfóliótokat e-mailben várjuk!"

A Rust producere, Alistair McFarlane elmondta a PC Gamernek, hogy a közösségük nagy része támogató és tiszteletteljes játékosokból áll.

"Sajnos mindig lesz egy kisebbség, akik fenyegetőzni fognak és gyalázatosan viselkednek."

Fontos hozzátenni, hogy ennek az eseménynek semmi köze nem volt a GDC-hez, a Rust fejlesztőinek külön bulija lett volna. A GDC-vel kapcsolatos tervek nem változtak, március 20. és 24. között tartják meg.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)