Hirdetés

A Sega a legújabb hackertámadás áldozata

|

Egyelőre nem tudni, hogy ki áll a Sega Pass rendszerének feltörése és a felhasználói adatok eltulajdonítása mögött.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban két csoport, a felhasználói jogokért küzdő Anonymous és a deklaráltan poénból feltűnősködő LulzSec tartotta rettegésben a kiadókat és fejlesztőket.



A támadások alapvetően kétféle séma mentén zajlottak, míg a LulzSec jellemzően túlterheléssel bénított meg oldalakat, addig az Anonymous a biztonsági réseket kihasználva hatolt be és tulajdonított el felhasználói adatokat. Hogy a Sega ellen a két csoport valamelyike, netán egy harmadik fél indított-e támadást, még nem egyértelmű, az viszont tény, hogy a Sega Pass adatbankból olyan felhasználói adatokhoz jutottak hozzá, mint jelszavak, email címek, születési dátumok.
A Sega állítása szerint bank- és hitelkártyaadatok nem kerültek illetéktelen kezekbe, a Sega Pass szolgáltatást pedig az ilyenkor szükséges vizsgálatok idejére lekapcsolták.




 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)