Hirdetés

A Sega és az Atlus retteg, hogy a játékosok elspoilerezik a 15 éves Persona-epizódokat

|

Két remasterelt Persona-rész jelenik meg hamarosan változatlan tartalommal, érthetetlenül szigorú szabályokkal jelentkezett a kiadó és a fejlesztőcsapat.

Hirdetés

Kőkemény feltételeket szab az Atlus és a Sega a most megjelenő Persona-epizódok streameléséhez. Aki a hamarosan érkező Persona 3 Portable és Persona 4 Golden című játékok ráncfelvarrt, javított grafikával és játékmenettel ellátott változatát közvetítené, annak nagyon kell figyelnie, miről beszél és mit mutat meg, és folyamatosan reklámoznia kell a kiadót és a fejlesztőcsapatot. 

Az Atlus a Siliconera információi szerint a következő szabályokhoz ragaszkodik:

  • Spoilerfigyelmeztető feliratot várnak el a streamek és a gameplayvideók a sztori fordulatait tartalmazó részei előtt;
  • Minden streamben kötelező végig feltüntetni a képernyőn az ©Atlus és ©Sega neveket (így, copyright-jellel);
  • A videók nem szólhatnak csak a zenéről, nem mutathatnak meg cheateket és nem szabad modokkal felturbózótt verziókat streamelni;
  • Az Atlus bármikor eltávolíttathat bármilyen videót, ha az nem tetszik neki.
Hirdetés

Önmagukban ezek a szabályok még nem is lennének furcsák, de így együtt meglehetősen abszurd mindez, főleg, ha azt vesszük, hogy az egyik Persona-cím 2006-os, a másik 2008-as. Azaz mindenki végigjátszotta már őket, akit egy kicsit is érdekel a sorozat, és azok a játékosok, akik csak most ismerkednek a Persona világával és játékmenetével, viszonylag könnyen ki tudják kerülni a spoileres videókat. Értsd: mégsem egy The Last of Us Part 2-ről van szó, amelynek megjelenésekor tényleg egy kő alá kellett bújnia annak, aki nem akart spoilerekkel szembesülni a neten.

Külön érdekes, hogy a kiadó már a Persona 5 kapcsán is eljászotta ezt 2017-ben, hogy utána bocsánatot kérjenek és lazítsanak a szabályokon. Pedig az egy új epizód volt, nem remake vagy remaster.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)