Hirdetés

A Silent Hill, a Metal Gear és más legendás sorozatok feltámasztásán fáradozik a Konami

|

A videojátékoktól az utóbbi években eltávolodott kiadó több népszerű franchise-a is más-más módon ugyan, de visszatérhet jövőre.

Hirdetés

Az elmúlt időszakban leginkább az eFootball miatt hallhattunk a Konamiról. Ez persze közel sem a legnagyobb címe a kiadónak, arról nem is beszélve, hogy a PES-ből született free-to-play alkotás hatalmas bukás, a Steam valaha volt legrosszabb játékaként debütált.

A japán kiadót az szebb napokat is megélt PES-en túl főként a Metal Gear Solid, a Silent Hill vagy épp a Castlevania játékok miatt szeretjük, ezekből azonban nem sokat kaptunk mostanában. E szomorú helyzet a VGC jelentése szerint változhat, ugyanis a Konami mind a három IP-t feltámaszthatja a közeljövőben.

Hirdetés

A hírek szerint a japán kiadó házon belül dolgozik egy Castlevania játékon, ami újragondolja a vámpíros univerzumot. Ez azonban csak a jéghegy csúcsa. A VGC azt állítja, hogy egy Metal Gear Solid remake is készülőben van, amit azonban nem a Sony által felvásárolt Bluepoint Games fejleszt a korábbi híresztelésekkel ellentétben. A szoftverért a Virtuos felel, ha minden igaz, az a stúdió, amelyik többek között a Horizon Zero Dawn és a The Outer Worlds portjaiban is közreműködött. A teljesen újraépített játék azonban nem az első részről fújja le az évtizedes port, hanem a harmadikról. Sőt, nemcsak az MGS3 újul meg, mivel a Konami a korábbi kalandokat is ki akarja adni modern platformokra, ám ezek ezek esetében "csak" remasterekről beszélhetünk.

Végül, de nem utolsósorban a Silent Hill univerzum is visszatér. A forrás így fogalmaz:

"...jelenleg több Silent Hill játék is készülőben van külsős fejlesztőcsapatoknál."

Több jel is arra utal, hogy az említett külsős csapatok egyike a Layers of Fear szériát rövidesen trilógiává bővítő Bloober Team.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)