Hirdetés

A Sniper Elite 5 Franciaországba visz minket és egyből bekerül a Game Passbe

|

Minden eddiginél nagyobb térképeket és továbbfejlesztett ballisztikát ígér a Rebellion.

Hirdetés

Ideje leporolni az évek során megkopott francia nyelvtudásunkat, mert Karl Fairburne-t a kötelesség ezúttal a németek által megszállt Galliába szólítja. 1944-et írunk, a hadiszerencse már nem a Harmadik Birodalomnak kedvez, de egy titkos hadművelet, az Operation Kraken még megfordíthatná a háború menetét. Ezt kell nekünk mindenáron megakadályoznunk.

Valószínűleg sosem tudjuk már meg, hogy miért nem a The Game Awards keretében leplezte le a Rebellion Developments a régóta futó széria legújabb felvonását; talán nem tudtak megegyezni a szervezőkkel, talán fel sem merült az együttműködés lehetősége, és ezért nem is keresték egymást. Igazából nincs is jelentősége, mert a rajongóknak csak az a fontos, hogy ha semmi sem jön közbe, akkor 2022-ben ismét golyót ereszthetnek a Wehrmacht katonáinak és tisztjeinek fejébe.

Hirdetés

Aki esetleg attól tartott, hogy a jelenleg uralkodó trend hatására a Sniper Elite is az open world játékok táborába igazol át, az megnyugodhat, a létező franciaországi helyszínekről mintázott térképek ugyan a sorozat legnagyobb sandbox jellegű pályái lesznek, de szó sincs semmiféle nyitott világról. Az élethűség kedvéért az egyre gyakrabban alkalmazott fotogrammetriához fordultak a fejlesztők, valamint gondoskodtak arról, hogy likvidálandó célpontjainkat több irányból is megközelíthessük, és ne csak egy menekülési útvonalunk legyen.

Természetesen egymagunkban is letudhatjuk a küldetéseket, de ha szükségét látjuk segítségnek vagy csak társaságra vágyunk, bármikor meginvitálhatjuk egy cimboránkat, hogy együtt tisztítsuk meg az aktuális térképet. Megoszthatjuk egymással a lőszerünket és a felszerelési tárgyainkat, utasításokat adhatunk (ha valamiért nem menne szóban), és persze elsősegélyt is nyújthatunk.

De nem csak segítő szándékkal lehet csatlakozni mások játékához, mivel érkezik az Invasion mód. Egy, a tengelyhatalmak dicsőségéért küzdő rivális mesterlövész is felbukkanhat tehát a kampány bármelyik pályáján, és ezáltal kezdetét veheti egy halálos macska-egér játék, amely az Ellenség a kapuknál című film emlékezetes párbajához hasonló szituációkhoz vezethet.

Emellett persze hagyományos többjátékos módot is kapunk testreszabható karakterekkel és választható felszereléssel, gyűjtögethető XP-ve és kitüntetésekkel, de ha nem tetszik az, hogy 16-an kell kergetnünk egymást, össze is foghatunk legfeljebb 3 másik játékossal, hogy a hullámokban érkező gépi ellenfelekkel végezzünk. Ez utóbbi lesz a Survival mód.

A Rebellion fejlettebb fizikát ígér (figyelembe kell vennünk a távolság mellett a szélerősséget és a szívverésünket is), no meg a testreszabás lehetőségét, ami nem a szokásos kozmetikai holmikat jelenti, hanem azt, hogy mi állíthatjuk össze felszerelésünket, cserélgethetjük a tartozékokat, és a lőszer típusát is. Mert van, amikor páncéltörő lövedék kell, máskor meg jobb, ha a találatba nem hal bele a célszemély.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ugyancsak új szintre emeli a Rebellion a védjegyének számító X-ray kill camet, így minden eddiginél valósághűbben mutatja meg, mekkora roncsolást képesek végezni a törékeny emberi testet eltaláló lövedékek. Utóbbiak megcsúsznak a csonton és kiszámíthatatlan, hogy melyik irányba haladnak tovább. Ráadásul most már a géppisztolyok és pisztolyok lövései is aktiválhatják a kill camet (nevezzük gyilokkamerának?), így drámai lassításban nézhetjük végig, miként válnak áldozataink ementálivá.

A Sniper Elite 5 valamikor 2022 folyamán érkezik PC-re (megtaláljuk majd a Steamen, az Epic Games Store-ben és a Windows Store-ban), PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X|S-re, ráadásul már az első napon bekerül az Xbox Game Pass kínálatába.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)