Hirdetés

A Sony alkalmazottai nem díjazták Jim Ryan reakcióját az abortusztörvényre

|

A PlayStation vezérigazgatója csupán érintőlegesen és tartózkodó módon beszélt az Egyesült Államok egyik legnagyobb vihart kavaró aktuálpolitikai kérdéséről, az alkalmazottai pedig úgy érzik, hogy ez nagyon kevés.

Hirdetés

Az Egyesült Államokban nemrég komoly horderejű politikai vita indult a jelenleg is érvényben lévő abortusztörvény kapcsán, miután előkerült egy tervezet, melynek keretében a legfelsőbb bíróság készen állna megváltoztatni a törvényt és megtiltani a nőknek, hogy szabadon éljenek az abortusz lehetőségével.

Természetesen ahogy sok más emberjogi és társadalmi kérdésben, úgy ezúttal is sok közszereplő és vállalat állt ki a nők jogai mellett, viszont amikor a PlayStation vezérigazgatója érintette a kérdést egy e-mailben, a cég alkalmazottai nem voltak különösebben oda az olvasottaktól.

Hirdetés

Először a Bloomberg kapta meg azt a belsős körlevelet, amelyben Jim Ryan az abortusztörvény körüli vitára hivatkozik, viszont nem foglal semmilyen álláspontot a kérdésben, hanem egyszerűen arra kéri az alkalmazottakat, hogy tiszteljék az eltérő véleményeket a témában:

"Tartozunk egymásnak és a több millió PlayStation felhasználónak annyival, hogy tiszteletben tartjuk egymás véleményét. A tisztelet nem jelent egyetértést. Viszont ez egy alapköve annak az értékrendnek, amit a cégünk és a brand képvisel."

Míg ez a kontextusából kiemelt kijelentés önmagában nem tűnik különösebben sértőnek, sokan a cégnél úgy érezték, hogy Ryan elbagatellizálja a jogaikat, valamint különösen tiszteletlen, ahogy a levél hátralevő részében a macskáiról beszél.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Sokak szerint az sem igaz, hogy ez a tartózkodás a cég értékrendjével teljesen önazonos lenne, hiszen maga a PlayStation is kiállt korábban olyan mozgalmak mellett, mint a Black Lives Matter vagy az LMBTQ, valamint a PlayStation stúdiói közé tartozó Bungie nagyon is határozott állást foglalt az abortusztörvény kapcsán.

Az csak júniusban fog kiderülni, hogy vajon az 1973-as Roe v. Wade nevű ügy kapcsán alkotott törvényt tényleg felülbírálja-e a legfelsőbb bíróság, szóval addig is valószínű, hogy még sok játékfejlesztő stúdió fog véleményt megfogalmazni a kérdésben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)