Hirdetés

A Sony annyira meg akarja tartani a Call of Dutyt, hogy porig alázza a Battlefieldet

|

Páros lábbal szállt bele a Sony az Electronic Arts franchise-ába.

Hirdetés

Az év egyik legnagyobb szenzációja, hogy a Microsoft ajánlatot tett az Activision Blizzardra, a kiadóra, mely többek között a World of Warcraftért és a Call of Dutyért is felelős. Az akvizíció 68,7 milliárd dollárért történne meg, ha mindenki áldását adná rá, azonban a hatóságok még sok kérdésre nem kaptak választ, vagy legalábbis nem kielégítőt.

A másik óriási akadály a Sony, amely a jelek szerint komolyan tart attól, hogy PlayStationre esetleg a jövőben nem jelennek majd meg a Call of Duty játékok, ennek megakadályozása érdekében pedig egyre nagyobb áldozatokat hoz.

Hirdetés

Most például páros lábbal repült bele a konzolgyártó szegény Battlefield franchise-ba, ami bár kétségtelen, hogy megélt szebb napokat, sikertelennek beállítani erős túlzásnak tűnik. Mégis ezt tették most a Sony ügyvédei, akik a következőt mondták az EA sorozatáról:

"Más kiadóknak nincs elég erőforrásuk vagy tapasztalatuk, hogy hasonló sikereket érhessenek el [mint a Call of Duty]. Konkrét példával élve, az Electronic Arts évek óta próbálkozik azzal, hogy az Activision sorozatának babérjaira törjön a Battlefielddel. Annak ellenére, hogy a két franchise sok tulajdonságon osztozik, és dacára annak, hogy az EA igen sikeres AAA sorozatokkal rendelkezik - a Battlefield nem tudja tartani a lépést. 2021. augusztusáig több, mint 400 millió példányban fogytak a Call of Duty különböző részei, amíg a Battlefield epizódjaiból mindössze 88,7 millió darabot sikerült értékesíteni."

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A számok tények, azokkal vitatkozni nem lehet, ebben az esetben inkább az a meglepő, hogy a Sonytól nem vagyunk hozzászokva ahhoz, hogy ilyen kommunikációt folytasson. Az ügyvédek egyébként a Star Wars: Battlefrontot is sikeres AAA sorozatként említik, aminek véletlenül szintén a DICE a fejlesztője, amely ugyebár a Battlefield játékokat is készíti. Erre persze nem hívták fel a figyelmet a Sony emberei.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)