Hirdetés

A Sony keményen küzd, hogy kielégítse a PS5 iránti karácsonyi igényeket

|

A vállalatnak muszáj átcsoportosítania, hogy lépést tudjon tartani a konzolra vágyó vásárlókkal.

Hirdetés

Bár a Microsoft és a Sony új konzoljai is 2020 novemberében rajtoltak el, azonban a gyártóknak még egy évvel később sem sikerült a kínálattal utolérniük a keresletet, amit a járványhelyzet és a chiphiány is komolyan befolyásolt.

Könnyen megeshet, hogy sokan idén sem fognak tudni konzolt tenni a karácsonyfa alá, ennek ellenére egyik vállalat sem panaszkodhat, hiszen a nehézségek dacára a PlayStation 5 már közel 14 millió eladott példánynál jár, és van olyan hely, ahol négyszer olyan gyorsan fogynak az Xbox Series X|S konzolok, mint anno az Xbox One. 

Hirdetés

A brit The Sun jelentette nemrég, hogy az Egyesült Királyságban is eléggé kétségbeesett a helyzet, ugyanis a Sony több 747-es repülő segítségével juttatott sok ezer PlayStation 5-öt a régióba, hogy lépést tudjon tartani a kereslettel, az ünnepek közeledtével ugyanis komolyan megnövekedett a vásárlási kedv. A honlap forrásai alapján a Sony azt szeretné, hogy a rajongók elégedettek legyenek a készletekkel kapcsolatos problémák után, ezért folyamodtak ehhez a nagy volumenű légi hadművelethez. A Boeing 747-es (becenevén Jumbo Jet) hatalmas mennyiségű rakományt képes elvinni, így nem véletlen, hogy erre esett a Korean Air választása. 

"Mindegyik repülőgép 100 tonnát képes szállítani csaknem 50 raklapon elhelyezve. Ez azt jelenti, hogy idén karácsonykor játékosok milliói fognak mosolyogni."

Nektek mik a tapasztalataitok a PS5 és Xbox Series X|S itthoni beszerezhetőségével kapcsolatban?

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)