Hirdetés

A Sony letiltja azokat a felhasználókat, akik visszaélnek a PlayStation Plus Collectionnel

|

Néhány felhasználó pénzért kezdte árulni a hozzáférést a konzoljához, de a Sony hamar bannol.

Hirdetés

A PlayStation 5 megjelenésével a Sony elérhetővé tett egy PlayStation Plus Collection nevű játékgyűjteményt, mely ingyen jár a PS5-öt használó PS Plus előfizetőknek. A válogatás a PS4 néhány kiemelkedő sikerjátékát tartalmazza, melyeket a PS5 vásárlók bepótolhatnak, amíg a next-gen játékokra várnak.

A megoldásra azonban felfigyeltek azok, akik egy kicsit nyerészkednének a Sony jófejségén, és elkezdték árulni a hozzáférést a konzoljukhoz. Aki így próbál meg extra zsebpénzre szert tenni, az gondolja újra, ugyanis egy végleges eltiltást kockáztat.

A koncepció lényege egyébként az, hogy a PS5 és a PS4 megosztott könyvtárból dolgozik, ezért ha valaki PS5-re vásárol játékot, akkor azokat elérheti PS4-en is. Ez igaz akkor is, ha mondjuk a kizárólag a next-gen konzolt vásárló játékosok számára elérhető PS Plus Collectionről beszélünk. Magyarán, ha valaki beváltja a kollekció játékait PS5-ön, az utána az előző generációs konzolon is eléri azokat.

Hirdetés

Néhányan meglátták ebben a lehetőséget és elkezdték az interneten árulni a hozzáférést, tehát egy bizonyos pénzösszegért cserébe más felhasználói fiókokat is hozzáadnak a konzoljukhoz, hogy annak tulaja telepíthesse a kollekció játékait.

Persze a Sony kiszagolta a turpisságot és felfedezett olyan konzolokat, melyeken több mint 50 felhasználó volt aktiválva - érdekes módon mindenkinél ott figyeltek a gyűjtemény játékai. Ezután a cég figyelmeztetést adott, ki hogy ahol hasonló jelenégre lesznek figyelmesek, ott a konzolt végleges bannal sújtják és két hónap eltiltásra számíthatnak azok is, akik be voltak jelentkezve a gépre.

Nyilvánvaló, hogy rengeteg PS4 tulaj szeretné megkaparintani a PS Plus Collectiont, hiszen valóban a generáció néhány legjobb játéka kapott helyet benne, de a Sony szabályainak megkerülése nem megoldás, ugyanis leginkább csak egy eltiltást nyerhetünk a kifizetett pénzünkért cserébe.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)