Hirdetés

A Sony szerint ez lehet a végleges megoldás a kalózkodásra

|

Valószínűleg még elég messze vagyunk attól, hogy a japán óriás elképzelése szerint lehessen véget vetni a kalózok tevékenységének.

Hirdetés

Habár gyakran vannak leértékelések, és a különböző előfizetéses megoldásoknak köszönhetően viszonylag olcsón lehet hozzájutni egy csomó jósághoz, sajnos még manapság is sok olyan felhasználó van, aki inkább illegálisan, az internet valamely bugyrából letöltve jut hozzá a filmekhez, sorozatokhoz, zenékhez, és persze videojátékokhoz.

Nagy valószínűséggel lehetetlen feladat teljesen megszüntetni a kalózkodást, viszont a Sony szerint létezik egy megoldás, ami óriási segítséget nyújthat a kalózok elleni harcban. A cég egyik friss szabadalmi bejegyzésben ugyanis az áll, hogy a cloud gaming, vagyis a felhőalapú játék lehet a jelenség ellenszere.

Hirdetés

A japán óriás szerint ennek a technológiának köszönhetően nem lehetne illegálisan letölteni a játékokat, mivel a fájlok a szolgáltatást biztosító hostnál vannak eltárolva, így gyakorlatilag nincs mit letölteniük a kalózoknak. Egy hagyományos otthoni PC-n vagy konzolon elvileg még akkor sem lehetne futtatni egy játékot, ha sikerülne megszerezni a forráskódját.

A szabadalom szerint egyébként a Sony azzal is tisztában van, hogy a modern konzolok drágák, nem mindenki engedheti meg magának, hogy beszerezzen egyet, és ezen még az sem változtatna, ha felügyelet alá kerülne a kalózkodás. Erre a problémára is megoldást jelentene a cloud gaming, ugyanakkor feleslegessé tenné a konzolok birtoklását, ami ellenben valószínűleg nem tenne jót a gyártók bevételeinek.

Ugyan már jelenleg is működőképes a felhőalapú játék koncepciója, azért attól még valószínűleg elég messze vagyunk, hogy ez a megoldás olyan élményt nyújtson, mint egy TV-re vagy monitorra kötött konzol. A Sony és a Microsoft várhatóan a jövőben is csiszolgatni fogja a saját cloud gaminges platformját, de egyelőre még nem igazán kell attól tartani, hogy elvesztik létjogosultságukat a konzolok.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Szerintetek lehetséges teljesen megszüntetni a videojátékos kalózkodást? Ha igen, akkor valóban a felhő jelentheti a megoldást?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)