Hirdetés

A Sony további PlayStation-exkluzív játékok PC-s portját fontolgatja

|

Úgy tűnik, bevált az óvatos nyitás, és lát fantáziát a PC-ben is a PlayStation konzolok gyártója.

Hirdetés

Míg a Microsoft részben kényszerből már évekkel ezelőtt ismét kebelére ölelte a PC-t, a Sony jóval távolságtartóbbnak bizonyult. Igazából az utóbbi időben olvadt csak fel a jég, amikor sorra látogattak el a platformra korábbi exkluzívok. Előbb külsős fejlesztők projektjeivel (köztük a Detroit: Become Humannel és a Death Strandinggel) ismerkedhetett meg az egérhez és billentyűzethez szokott közönség, majd befutott az első házon belül készült valódi nagyágyú is a Horizon Zero Down képében.

Hirdetés

Minden jel szerint annak lehet igaza, aki tendenciát vél kiolvasni az imént felsoroltakból, ugyanis a Sony átfogó céges beszámolója egyértelművé teszi, hogy a vállalatnak vannak még tervei a PC-vel. Az alábbi idézet magáért beszél.

"Megvizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy újabb first-party címeket juttassunk el PC-re a további növekedés és jövedelmezőség érdekében."

Persze hiba lenne ebből azt az elhamarkodott következtetést levonni, hogy mostantól a Sony stúdiói által fejlesztett címek azonnal elérhetővé válnak PC-n is. Sokkal valószínűbb, hogy csak évekkel a konzolos debütálás után érkeznek majd az átiratok. A cég emellett további stúdiók felvásárlását tervezi az Insomniac Games mintájára, valamint erősítené együttműködését külsős partnereivel.

Ti melyik PS-exkluzív játékot látnátok szívesen PC-n?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)