Hirdetés

A Sony új szabadalma egy MI, ami játszik helyetted

|

A Sony ismét benyújtott egy sor technológiai szabadalmat, amelyek között természetesen ezúttal is találni igen szokatlan ötleteket.

Hirdetés

A gépi tanulás és a mesterséges intelligencia jelenleg a tech világ legforróbb témái közé tartoznak, így aztán adja magát, hogy előbb-utóbb a játékipar is elkezd komolyabban ráugrani az ebben rejlő lehetőségekre. A Sony is beadott néhány témába vágó szabadalmat, melyek közül az egyik egy igen furcsa koncepciót fogalmaz meg.

Az "Automatizált MI irányítási mód specifikus feladatokra gaming alkalmazásokban" című szabadalom lényege, hogy egy rendszer folyamatosan figyelné a játékstílusunkat, elég adat összegyűjtését követően pedig képes lenne a játék bizonyos részeit úgy teljesíteni, ahogy mi is csinálnánk.

Hirdetés

Az ötlet leírása valami ilyesmi:

"A módszer keretében generálunk felhasználói profilt, ami alapján átkalibrálhatjuk az alapértelmezett játékstílust több játékmenet alapján, hogy aztán a profil végül a felhasználóhoz igazított játékstílust tartalmazza. Ennek segítségével irányíthatunk egy gaming alkalmazást a profilban található játékstílus alapján."

A szabadalom szerint ez arra lenne jó, hogy a játék segíthessen nekünk átlendülni nehezebb részeken vagy pedig különféle titkok megoldásában, bár azért felmerül a kérdés, hogy ez nem-e veszi el az egész lényegét. Egyébként ez az ötlet már most sem teljesen újszerű, elvégre a Forza Horizonban megtalálható Drivatar rendszer lényege szintén az volt, hogy más játékosok stílusát tudja felmérni és a későbbiekben felhasználni mások játékában, de itt azért nagyon nehéz megítélni, hogy mennyire vehető komolyan a virtuális sofőrök teljesítménye a mögöttük rejlő valódi játékosokhoz mérten.

Nektek hogy tetszik az ötlet? Mit lehetne szerintetek kihozni belőle?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)