Hirdetés

Sony - bezáró üzletek, kirúgott emberek és elkaszált címek

|

A Sony Santa Monica Studio egy teljesen új címet kaszált el, és alkalmazottakat rúgott ki, miközben rengeteg Sony márkabolt is bezárásra kerül.

Hirdetés

A God of War fejlesztésével foglalkozó Sony Santa Monica Studio sok embertől vált meg, például a régóta az iparban dolgozó Jonathan Hawkinstól. A twitteren el is kezdődtek az ezzel kapcsolatos üzenetváltások.

„Tegnap kirúgtak. Ez egy jó 10 éves időszak volt mely során csinálhattam három, 90+-os címet. Az álmaimat éltem, és elérhettem minden célomat. Egyvalamit kivéve, készíteni valamit a semmiből, és egy új AAA címet alkotni. A ma reggel legszomorúbb része az volt, amikor rájöttem, hogy nem indulhatok munkába a családommal. A második legrosszabb a fájdalom volt, amit azokért a barátaimért éreztem, akik szintén elvesztették munkájukat. A legrosszabb és legfontosabb viszont, hogy a játék, amit a játékosoknak készítettem már sosem kerül eléjük. Sajnálom, hogy cserbenhagytalak titeket.”

Az ügyhöz a Braid, és a The Witness alkotója, Jonathan Blow is hozzászólt. „A kiadók sokszor elmondják, hogy mennyire kockázatos és ijesztő új címeket kihozni, főleg, hogy általában nem is éri meg, de persze ez elég szegényes gondolkodás. Egyszer minden megablockbuster sorozat, amibe szívesebben fektet Mr. Öltönyös Üzletember, egyszer új cím volt.  A God of War egyszer új IP volt. A Call of Duty egyszer új IP volt. Annyira egyértelmű, hogy lehet, hogy Mr. Öltönyös Üzletember ezt nem látja? Talán legközelebb, amikor találkozok Mr. Öltönyös Üzletemberrel megkérem, hogy mondjon egy sorozatot, ami nem új címből kezdődött.”

Ha úgy érzitek, hogy mindez szomorú, akkor várjátok ki a végét. Az az elbocsátási statisztika, amit a Sony Santa Monica Studio generált, valószínűleg semmi, ahhoz képest, hogy Észak-Amerikában bezárnak 20 Sony Electronics üzletet, ezzel 5,000 embernek elvéve a munkáját. 11 bolt megmarad, és a hivatalos indoklás annyi, hogy „fenntartsuk a versenyképességet, egy fejlődő elektronikai piacon”.

Nektek mi a véleményetek minderről? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)