Hirdetés

A Square Enix 65 milliót tett zsebre idén

|

Bár mehetett volna nekik jobban is, a kiadónál boldogok, hogy az előző év bukása után most sikeresen zárhatták a pénzügyi évet.

Hirdetés

A pénzügyi évet országonként és vállalatonként más és más módon határozzák meg, ezért is fordulhat elő, hogy teljesen eltérő időpontokban futnak be a nagy kiadók jelentései. A Square Enixnél most értek körbe a naptárban, így végre volt idejük összeszámolni, hogy fogytak az elmúlt év játékai.

A vállalat 65 milliárd jen bevételre tett szert a március 31-én lezáruló pénzügyi évben, és bár ez dollárban "csak" 65 millió, azért így sincs okuk panaszra. Az eladásokat 5%-kal javították, és a tavalyi 6 millió jenes bukó helyett idén 10 milliós bevételt könyvelhettek el ezen a téren.

A digitális értékesítések terén igen csak sokat nyomott a latba a Final Fantasy 14: A Realm Reborn, amelynek immár több, mint két millió felhasználója van. Csak ebből közel 100 millió jen folyt be a kasszába, de a Final Fantasy X/X-2 Remaster, a Thief és a Tomb Raider: DE is bőven hozott a konyhára.

Az előző évben katasztrofálisan teljesített a kiadó, 9 hónap után közel 6 milliárd jenes veszteséget könyvelhettek el, ezért az ezévi számokat kitörő lelkesedéssel fogadták. Ebben az évben a Drakengard 3 mellett a Murdered: Soul Suspect hátán terveznek odatalálni a szivárvány lábánál fekvő aranyhoz, mi pedig csak drukkolni tudunk hozzá, hogy a szellemnyomozó kalandjaiból valami igazán maradandó süljön ki.

Ti milyen Square Enix játékot vettetek az elmúlt évben?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)