Hirdetés

A Square Enix mindenkinek jó szívvel ajánlja 2021 egyik legrosszabb játékát

|

Szokatlanul kedvező színben tünteti fel a Square Enix a hatalmas bukásnak számító Balan Wonderworldöt.

Hirdetés

Valószínűleg egyetlen fejlesztő sem azzal a célkitűzéssel áll neki egy játék munkálatainak, hogy a végeredmény vállalhatatlan legyen. Ennek ellenére számos olyan alkotás jut el a megjelenésig, amelyiknek nem kellene, legalábbis nem olyan állapotban, és nem csupán nevesincs indie stúdiók bakiznak olykor-olykor hatalmasat,  a legnagyobb kiadók mindegyikének kijutott már ebből a kétes dicsőségből.

A Square Enixnek van egy idei versenyzője is a legrosszabb játékok kategóriájában a Babylon's Fall képében, míg tavaly a Balan Wonderwold című platformer hasalt akkorát, hogy még a Holdról is látni lehetett volna, ha amúgy előzetesen nem könyvelte volna el mindenki bukásnak a fura koncepciójú játékot. Pedig nem is akárki irányította a fejlesztést, Yuji Naka, a Sonic Team egykori vezető programozójaként kulcsszerepet játszott a Sonic franchise létrejöttében, de a Nights into Dreams és a Phantasy Star Online sikerében is masszívan benne volt a keze.

Hirdetés

A Balan Wonderworld fájdalmasan rövid, kritikai és anyagi értelemben is kudarccal végződött pályafutása hatására Naka még a visszavonulását is fontolóra vette, a Square Enix pedig nem igyekezett maradásra bírni. Később beperelte volt munkáltatóját, és az is nyilvánosságra került, hogy a kiadó hat hónappal a premier előtt felmentette rendezői pozíciójából. Naka saját bevallása szerint nehezen tudott együttműködni a fejlesztésbe besegítő Arzest csapatával, és nehezményezte, amiért a játék befejezetlenül jelent meg, olyan hibákat tartalmazva, amelyek létezésével a fejlesztők tisztában voltak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Azt, hogy a Square Enix mit gondol a Balan Wonderworldről, a cég legutóbbi pénzügyi beszámolója során tudtuk meg. Az egyik befektető érdeklődött a Naka által indított per felől, amire a kiadó mindössze annyit reagált, hogy lezajlott az ügy, ám a részleteket már nem osztotta meg, ellenben a Bloomberg szerint a hányatott sorsú alkotással összefüggésben elhangzott az az állítás, hogy ez egy olyan játék, amit meggyőződéssel ajánl mindenkinek.

Ezek után felmerül a kérdés, hogy mennyire kell vacaknak lennie egy játéknak ahhoz, hogy a Square Enix ne akarja ránk tukmálni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)