Hirdetés

A Star Wars: Battlefront 3 majdnem kész volt, mielőtt a kukába került - vagy mégsem?

|

Sok évvel ezelőtt a LucasArts úgy dobott ki egy csodálatosnak ígérkező lövöldét, hogy az már a befejezéséhez közeledett. Legalábbis van, aki ezt állítja.

Hirdetés

Mielőtt bárki elkezdene ugrálni örömében, érdemes tisztázni, hogy nem egy DICE által fejlesztett új Battlefront projektről van szó, hanem az "eredet" Battlefront-játékokról és azok tervezett harmadik részéről. Abba az időbe kell tehát visszarepülnünk most gyorsan, amikor még a Free Radical Design dolgozott a 2000-es évek Star Wars Battlefrontjainak folytatásán.

A stúdió egyik akkori tagja, Michael Barclay (aki egyébként ma már a Naughty Dognál dolgozik) egy Twitter-folyamban mesélt a soha meg nem született lövölde történetéről.

Hirdetés

Barclay szerint a Battlefront 3 kukázása egy "vitathatatlan bűntény volt". A játék a fejlesztési fázis végénél tartott már, mire a LucasArts kihúzta a dugót.

"Azt hiszem elég idő telt már el, ahhoz, hogy kimondhassam mennyire király játék lett volna a Battlefront 3, és hogy mekkora bűntett volt kukázni azt. A játékosok nem tudják, hogy mekkora élménytől lettek megfosztva."

A kommentekben rengeteg összetört szívet láthatunk, és nem véletlenül: a Battlefront 2 is egy legendás akciójáték volt, amit Star Wars-rajongók hosszú évekig nyüstöltek. Ha a folytatása még annál is jobb lett volna, akkor el se akarjuk képzelni, hogy mi maradhatott ki az életünkből.

Persze ez csak az érem egyik oldala. A Free Radical alapítója, Steve Ellis már 2012-ben is azt állította, hogy a játék szinte teljesen kész volt, mire LucasArts oldaláról olyan válaszok érkeztek, hogy jó, ha a 75%-a készen volt  a harmadik Battlefrontnak, és egyébként is egy végtelenül középszerű cím lett volna. A tényleges igazság valószínűleg sosem fog kiderülni.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A Battlefront franchise egyébként pihenőn van éppen. Az EA most inkább egyszereplős élményekre koncentrál, ami (elnézve a legutóbbi többjátékos lövöldéjük helyzetét) talán jobb is minden érintett számára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)