Hirdetés

A Star Wars: Knights of the Old Republic 2-ben eredetileg egy Yoda fajába tartozó sith is szerepelt volna

|

Még a BioWare eredeti terveiben szerepelt a "gonosz Yoda", akit az Obsidian már nem akart szerepeltetni.

Hirdetés

Bár nagyon sokan imádták a Star Wars: Knights of the Old Republic 2-t abban a formában is, ahogy anno végül az Obsidian Entertainmentnek sikerült elkészítenie a játékot, nem árt tudni, hogy végül temérdek ötlet és koncepció, rengeteg tartalom végezte a kukában egészen egyszerűen azért, mert a LucasArts siettette a megjelenést, nem adtak elég időt a csapatnak a fejlesztésre.

Ezek egy részét aztán a rajongó moddereknek sikerült visszaállítani, de pár éve egy interjú során újabb, már a kezdeti szakaszban törölt részletre derült fény - ez most a KOTOR Remake bejelentése kapcsán kapott újra szárnyra az internet végtelen sztyeppéin. Anno James Ohlen, a KOTOR vezető dizájnere mesélt arról, hogy a BioWare eredeti tervei szerint egy Yoda mester fajába tartozó sith is szerepelt volna a második részben.

Hirdetés

Ohlen szerint ugyanis Yoda mester (továbbra is ismeretlen nevű) fajába tartozott volna az a mentorfigura, akik a második rész főhősének kiképzéséért felelt. Kezdetben a játékos azt hihette, hogy egy nemes jediről van szó, de aztán jött a nagy csavar: a mester valójában nem más, mint egy gonosz sith, aki a főhőst is fel akarta használni az univerzum leigázása során. Az alkotók úgy érezték, hogy Yoda fajának képviselőiben mindenki maradéktalanul megbízna, ezért is ütne hatalmasat az eltervezett fordulat.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Végül persze tudjuk, mi történt: a BioWare csapatát levették a projektről, és az első Mass Effecten kezdtek el inkább dolgozni, az Obsidian Entertainment pedig másként szőtte a KOTOR 2 történetét.

Az Old Republic, avagy Régi Köztársaság kánon korszakát egyébként nemrég bemutattuk a teljes Star Wars kánont felgöngyölítő cikk- és videósorozatunkban is, melynek már második részét is megnézhetitek alább, ez a Köztársaság fénykoráról szól:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)