Hirdetés

A Starfieldben meztelenség, erőszak és droghasználat is lesz

|

Az ausztrál korhatár-besorolásért felelős bizottság 18 éven aluliaknak nem is ajánlja a Bethesda játékát.

Hirdetés

Alapvetően fontos szerepük van azoknak a szervezeteknek, amelyek egy-egy alkotást próbálnak meg korhatár szerint meghatározni, hiszen a felelős szülők ez alapján tudják belőni, hogy csemetéjüknek megengedjék-e annak fogyasztását, legyen az film vagy videojáték. Persze a legtöbb esetben ez csak ajánlás, elég csak feleleveníteni a legújabb esetet, a Sikoly 6-ét, amely hazánkban a legszigorúbb X besorolást kapta meg, így csak 22:00 után vetíthetik a mozik. 

A korhatár-besorolást végző bizottságok ráadásul gyakran gamer-szemmel mókás figyelmeztetéseket is tesznek egyes játékokkal kapcsolatban, a Call of Duty: Modern Warfare 2 esetében például arra hívták fel a figyelmet, hogy meg kell benne ölnünk másokat, a Star Wars Jedi: Survivornél pedig többek között a csúnya szavakat is kifogásolták

Hirdetés

Nem úszta meg a Bethesda sci-fi akció-szerepjátéka, a Starfield sem. Az ausztrál bizottság az R18+ besorolást adta neki, amely alapján nem ajánlják 18 éven aluliaknak. Hat kategóriára bontva vizsgálták a vállalat következő nagy dobását: témák, nyelvhasználat, meztelenség, szex, erőszak és droghasználat, ezek közül az utóbbi kettő kivételével a többi enyhén van csak jelen a játékban.

Mérsékelt hatású témákat és nyelvezetet, kevés meztelenséget és gyakorlatilag nulla aktust kapunk majd, az erőszak azonban a játék szerves része, a különböző szerek interaktív alkalmazását pedig a legkevésbé gyerekbarát módon mutatják be, legfőképpen emiatt kapta az R-besorolást a Starfield.

Hogy ez a gyakorlatban mit jelent, az szeptember 6-án fog kiderülni, amikor a Starfield megérkezik PC-re és Xbox Series X/S-re (valamint a Game Passba), de talán amint az amerikai ESRB és az európai PEGI is megvizsgálja a játékot, többet is megtudhatunk majd arról a bizonyos droghasználatról. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)