Hirdetés

A Steam Deck lehet a hordozható PC-k új generációjának legelső darabja

|

Gabe Newell legalábbis azt szeretné, ha más gyártók is beszállnának a buliba a Valve mellett.

Hirdetés

Izgalmas bejelentést hozott nekünk tegnap a Valve, ugyanis a vállalat leleplezte a Steam Deck névre hallgató kütyüt, ami valójában egy hordozható PC, kiegészítve néhány, a konzolokra jellemző tulajdonsággal. Teljesítmény terén nem ígérkezik rossznak az eszközt, ráadásul nem is kell vagyonokat fizetnünk érte, így könnyen előfordulhat, hogy a későbbiekben más gyártók is követik majd a Steam üzemeltetőjének példáját.

Hirdetés

A Valve atyja, Gabe Newell ugyanis úgy véli, hogy a Steam Deck elindíthat egy vadonatúj termékkategóriát, amihez saját csapata mellett természetesen más PC-s gyártók is csatlakozhatnak. Ez várhatóan jó hatással is lenne a vállalatra hosszú távon, így ezen keretek között foglalkoznak ezzel az egész témával a srácok. Annak pedig Newell valószínűleg még jobban örülne, ha a vetélytársak szintén a SteamOS-t használnák fel saját kézikonzolnak látszó PC-ikhez.

Egyébként nem kizárt, hogy a Valve valóban trendet teremt majd, hiszen a hordozható Steam Deck megfizethető áron kínál megfelelő teljesítményt, ez pedig összességében jó kiindulópont lehet egy új kategória számára. Persze az is benne van a pakliban, hogy más nagyágyúk nem lesznek hajlandóak ennyire pénztárcabarát árakkal előállni, de ettől függetlenül a Valve gépére valószínűleg még így is nagy lesz a kereslet.

Ti melyik gyártótól látnátok szívesen hasonló PC-t?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)