Hirdetés

A Steam Deckkel akár az Epic Games Store-ban is vásárolgathatsz

|

A Valve egy új irányból akarja megközelíteni a handheld gaminget, és ez a szoftveres oldalon is megmutatkozik.

Hirdetés

Mivel a Valve nem győzte hangsúlyozni, hogy a Steam Deck tulajdonképpen egy Linuxos PC, ezért felmerült a kérdés, hogy akkor a Steamen kívül más digitális üzleteket is meglátogathatunk-e majd a segítségével.

A válasz egy nagyon izgalmas és határozott igen: a Valve csak egy eszközt ad a kezedbe, amivel azt csinálhatsz, amit akarsz. Ennek megfelelően, ha be akarsz nézni az Epic Games Store-ba és mondjuk behúzni az éppen aktuális, ingyenes címeket, akkor senki sem fog megállítani.

Hirdetés

A Valve az IGN.comnak adott interjújában tért ki a dologra.

"Megtehetsz mindent, amit egy Linux alapú rendszeren megtehetnél. Igen, vásárolhatsz az Epic Games Store-ban is vele."

Ez nyilván nagy változás a Sony és a Nintendo hozzáállásához képest a saját handheld platformok terén. A Vita és a Switch csak akkor engedi a külső platformokhoz való hozzáférést, ha feltörjük a rendszert, amivel több szabályt is áthágunk.

Egyébként persze jól hangzik Greg Coomer válasza, azért egy fontos apróságot érdemes megjegyezni: az Epic Games Store nem elérhető Linuxon. Ez azt jelenti, hogy ugyan egy böngészővel benézhetünk a Store-ba, sok haszna nem lesz, azon túl, hogy behúzhatjuk azt, amit éppen kell. Játszani nem tudunk majd a játékainkkal, hacsak le nem cseréljük az operációs rendszert.

"Az alap Steam Deck élményhez kötelező lesz egy Steam fiók. A játékokat megvásárolni és letölteni a Steam Store-on keresztül tudod majd. Ettől függetlenül a Steam Deck egy PC, szóval felrakhatsz rá más forrásból származó szoftvert vagy operációs rendszert."

Úgy tűnik, hogy minden lehetőségünk meglesz arra, hogy egy hordozható Epic konzolt csináljunk a Steam Deckből. Alig várjuk, hogy ezt majd mi is letesztelhessük.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)