Hirdetés

A Steam számokban - te mennyit játszol?

|

Melyik játékkal játszanak a legtöbben? Melyik van meg a legtöbb embernek? Mennyivel nem játszik senki? Rengeteg érdekes statisztika a PC-s világ játszóteréről.

Hirdetés

A Steam a PC-s társadalom mindennapi életének szerves részévé vált. A digitális disztribúció éllovasát annyian használják, hogy akár az egész játékosvilágra érvényes statisztikákat tudunk leszűrni belőle.

Az Ars Technika körülbelül 172 millió publikus profilt vizsgált át két hónap alatt. Rengeteg érdekesség derül ki a Steamről és a felhasználók játékszokásairól. A fenti linken érdemes elolvasni a teljes cikket, de a legjobb dolgokat kimentettük nektek ide.

A legtöbb ember által letöltött játék a Dota 2. A MOBA összesen 26 millió ember fiókjában van jelen, ami nem rossz, tekintve, hogy pár hónappal ezelőttig csak meghívásos alapon működött a dolog. A Team Fortress 2 nem sokkal lemaradva a második a maga 20 millió játékosával, tehát a free-to-play a Steamen is süvít. A Counter Strike Source és a Half-life 2 Lost Coast is eléggé elől van, de ne felejtsük el, hogy az utóbbit majdnem minden Valve bundle-ben ingyen csapják hozzá az ajánlathoz.

Ez abból is látszik, hogy ugyan rengeteg embernek ott van a könyvtárában egy-egy játék, de mégsem játszik vele. Itt van egy újabb diagram erről a százalékos arányról. A Dota 2 és a Team Fortress 2 itt is magasan nyer, de a Counter Strike: Global Offensive, a The Elder Scrolls V: Skyrim és a Left 4 Dead is meglehetősen jó arányt produkált.

Mindannyian ismerjük a PC-s gyűjtögetés jelenségét. A statisztikákból kiderül, hogy nem vagyunk ezzel egyedül. Meglátunk egy játékot, 'úúúristendeolcsó' és már landol a Steam könyvtárunkban, hogy soha egyetlen percet se játsszunk vele. Most kiderült, hogy a regisztrált játékok 36.9%-val ez a helyzet; soha nem játszottak velük.

Ez még csak egy része azoknak a statisztikáknak, amikre az Ars Technika kutatása fényt derített, úgyhogy érdemes az eredeti cikket is átböngészni.

Nálatok mi a helyzet? Van olyan játék, amivel soha nem játszottatok? Melyiket toltátok a legtöbbet?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)