Hirdetés

A Steam új frissítése megkönnyíti majd az átjárást a Steam Deck és a PC között

|

Azok, akik már alig várják, hogy rámarkolhassanak a Valve új csodamasinájára, biztosan értékelni fogják a platform most érkezett újítását.

Hirdetés

A Valve a tervei szerint heteken belül elkezdi majd leszállítani az új játékgépének első példányait. Mivel vészesen közeleg a megjelenés, így a Steam fejlesztői nyilván mással sincsenek elfoglalva, mint hogy az új hardverhez optimalizálják a PC-s tábor kedvenc platformját.

Ennek részeként megérkezett a legújabb frissítés, ami elhozott egy Dynamic Cloud Sync nevű funkciót. A megoldás a mentéseink tárolását és azok betöltésének módját hivatott modernizálni.

Hirdetés

A Dynamic Cloud Sync lényege, hogy tökéletes legyen az átjárás az asztali PC és a Steam Deck között. Ha a játékod bezárása nélkül teszed le a Decket, és a mókát a PC-den folytatod, akkor ezt a rendszer észreveszi majd, és amikor legközelebb felkapod a kézikonzolt, akkor az azonnal betölti majd azt az állást, ahol befejezted a PC-s körödet.

A Valve arra számít, hogy rengetegen csak felfüggesztik majd a játékaikat, és nem fogják bezárogatni kedvenceiket. Emiatt fontosnak érzik, hogy a mentések szinkronizálása az eszközeink között olyan gördülékeny és észrevehetetlen legyen, amennyire ez csak fizikailag lehetséges.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Dynamic Cloud Sync egyébként nem lesz kötelező minden játékfejlesztő számára, de még ha valaki úgy is döntene, hogy nem használja a rendszert, a Steam Deck akkor is jelezni fogja, ha idő közben változott a mentett állás, és a játék újraindítása után már a frissebb változatot fogja betölteni.

A Steam Decknek egyébként tavaly decemberben kellett volna megjelennie, de a globális piacot érintő problémák miatt ez nem jött össze. Ha minden a tervek szerint halad, akkor a Valve kézi "konzolja" február végén kerülhet az előrendelők kezébe.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)