Hirdetés

A Steam új funkciójával ingyenesen tesztelhetjük a játékokat

|

A Steam Playtest egyelőre még maga is tesztüzemben működik, viszont az Early Access mellett egy újabb eszközt ad az alkotók kezébe a megjelenés előtti csiszolgatásra.

Hirdetés

Az Epic Games Store megjelenésével és folyamatos fejlődésével a Steam is rá van kényszerítve arra, hogy újdonságokkal kísérletezzen.

Most egy olyan funkció startolt el a platformon, mely sokkal egyszerűbbé teszi a fejlesztőcsapatoknak, hogy egy játékot megjelenés előtt elérhetővé tegyenek nyilvános tesztelés céljából: ez a Steam Playtest.

Ennek köszönhetően a fejlesztők könnyen küldhetnek ki meghívókat a tesztelésre, és a Steam oldalán keresztül kontrollálhatják a hozzáférést a játékhoz.

Hirdetés

A játékosok számára is hasznos a funkció, hiszen ha érdekli őket egy megjelenés előtt álló cím, akkor jelentkezhetnek a tesztelésére, és ha az alkotók megnyitják ezt a lehetőséget, akkor hozzáférhetnek a kalandhoz.

Ennek köszönhetően a fejlesztők is látják, mekkora az érdeklődés a játékuk iránt.

A Steam Playtest mind az alkotók, mind a játékosok számára teljesen ingyenes, azonban ebben a fázisban a játékokban elért haladásunk még nem maradandó, nem kapunk trófeákat és nyilvános reviewkat sem hagyhatunk róluk.

Fontos, hogy a Playtest nem helyettesíti az Early Accesst, melynek lényege, hogy megvásárolhatjuk a megjelenés előtt álló játékot.

Sőt, a két funkció használható egymás mellett, így az sem kizárt, hogy noha egy címet már meg lehet venni korai hozzáférésben, azért a fejlesztők ingyenes időszakokban is elérhetővé teszik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)