Hirdetés

A Steam új sikerjátékában hódokkal építünk városokat

|

A rendhagyó Timberbornban méretes településeket menedzselhetünk.

Hirdetés

Láttunk már példát arra, hogy egy early access címkével ellátott játék gyakorlatilag letarolta a Steam eladási listáját, és a megjelenését követően rengetegen játszottak vele. Ilyen sikereket aratott például az idén debütált Valheim vagy a már több mint egy esztendős Phasmophobia, nem olyan régen pedig egy városépítős mókának sikerült beszippantania nem kevés játékost.

A Mechanistry csapata által fejlesztett Timberborn szeptember 15-én jelent meg korai hozzáférésben a Steamen, de rögtön az első héten elkelt belőle több mint 130 ezer példány, és sikerült bőven 90% felett tartani a pozitív értékelések arányát. A hirtelen jött siker érthető módon a fejlesztőket is alaposan meglepte, akik külön bejegyzésben mondtak köszönetet a támogatóiknak.

Hirdetés

Sok oka lehet annak, hogy ennyire felkapott lett a Timberborn, de valószínűleg köze van a dologhoz annak, hogy ebben a játékban nem embereket, hanem hódokat irányítva építhetjük meg saját városunkat. Két frakció, a természetbarát Folktails és az iparkedvelő Iron Teeth közül választhatunk a játékban, amiben rajtunk áll, hogyan menedzseljük településünket. A terjeszkedésben nagy segítséget jelent, hogy vertikálisan is építkezhetünk.

A játékmenetre hatással vannak a váltakozó napszakok, az aszályos időszakok, és az is sokat nyom a latba, hogyan hasznosítjuk a fákat. Nem véletlen hát, hogy a játékkal kapcsolatban gyakran előkerül a sokatmondó "lumberpunk" kifejezés.

A fejlesztők a későbbiekben további hibajavításokat, illetve feljavított tutorialt és mentési rendszert terveznek megvalósítani. A játékot egyébként 2018-ban kezdte el készíteni a csapat, és a tervek szerint legalább egy évig lesz early access állapotban, de persze előfordulhat, hogy több idő kell a végleges változat kiadásához.

Vajon sikerülhet a városépítő hódoknak megelőzniük népszerűségben az önjelölt benzinkutasokat?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)