Hirdetés

A Steam uralja a digitális vásárlások piacát

|

A digitális disztribúció egyre jelentősebb a PC-sek között, így a Steam is rohamosan terjed.

Hirdetés

Immáron 50-70% közé tehető a Valve részesedése az összesen 4 milliárd dollárt értő online piacon.

"A Steam ijesztően jól profitál" - nyilatkozta a Forbes magazinnak Gabe Newell, a Valve elnöke.

250 ember dolgozik a cégnél, mely az egy főre jutó profit tekintetében erősebb mint a Google, vagy az Apple. Több forrás szerint is 2-4 milliárd dollár környékén lehet most a cég értéke.

A nem csak anyagi szempontból sikeres Steam az elmúlt évtized egyik legnagyobb dobása, mely szinte az összes PC játékos életében megfordult. Az októberi jelentések szerint évente 178 százalékkal nő a felhasználók, és 200 százalékkal az eladások száma. A több mint 30 millió aktív regisztrált felhasználó 1200 elérhető játék közel válogathat. A Valve rendszerében megjelenő játékok bevételének csupán 30%-a származik a bolti (és egyéb digitális) eladásokból, a többi a Steam rendszerén keresztül jut el a játékosokhoz.

A digitális disztribúció hamarosan végleg átveheti az uralmat, míg a dobozos verziók a gyűjtők kiváltsága lesz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)