Hirdetés

A streamer élőben közvetítette, ahogy kizárta vízzel lelocsolt, terhes barátnőjét, aki halálra fagyott

|

Stas Reeflay élő adásai eddig is botrányosak és erőszakosak voltak, de a legutóbbi stream már tragédiával záródott.

Hirdetés

A következő hír felkavaró lehet egyes olvasóink számára, ennek tudatában folytasd csak az olvasást!

Pár napja, december 2-án a Stas Reeflay néven futó, 30 éves orosz streamer, polgári nevén Sztanyiszlav Resetnyikov többszörösen megverte barátnőjét. Ezt követően leöntötte vízzel a 28 éves, terhes nőt, Valentina Grigorjevát, majd kizárta őt Moszkva közeli lakásból. A nő nem sokkal később halálra fagyott a bejárati ajtó előtt. Reeflay megállás nélkül streamelt és gyűjtötte az adományokat, a nézők az elejétől a végéig követni tudták a szörnyű tragédiát. 

Valentina próbált bejutni a lakásba, de ez nem sikerült neki. Talált kint egy kabátot, ezzel próbálta melegen tartani magát, de a ruhadarabot Reeflay elvette tőle. A livestreamben az is végig lement, ahogy a streamer rájön, hogy barátnőjének már nincs pulzusa. A nő élettelen testét behúzta a lakásba, ahol ruhákkal terítette le. Mindez szintén végig látszott az élő adásban, két teljes órán át ment még a stream azt követően, hogy Valentina meghalt.

Hirdetés

Reeflay végül kihívta a mentőket, de Valentina ekkora halott volt, nem tudtak segíteni rajta. A streamert természetesen azonnal letartóztatták. A rendőröknek azt mondta, hogy barátnője büdös volt, ezért zárta ki őt a lakásból. 

Orosz és nemzetközi források, így a Baza, a Lenta,  az Insider és a Sun szerint Reeflay streamjei rendszeresen fulladtak erőszakba, általánosak voltak a verekedések, illetve mérhetetlen mennyiségű alkoholt fogyasztott a pár és vendégeik is, akikkel az élő adásokban együtt buliztak. Reeflay az orosz DonatePay-en keresztül gyűjtötte az adományokat, a nézők pedig azért fizettek (esetenként akár több mint ezer dollárt) hogy ő, vagy valamelyik vendég kínozza, alázza meg Valentina Grigorjevát.

Nem teljesen világos, hogy Valentina miért maradt az ajtó előtt, miért nem keresett máshol menedéket, de a Sun szerint ebben szerepet játszhatott az alkohol is. Ugyancsak a Sun írt arról, hogy Reeflay maximum két év börtönbüntetésre számíthat, amennyiben a hatóságok megerősítik, hogy barátnője a kihűlésbe halt bele. Érdemes persze megvárni az eljárás végét, és nem tippelgetésekbe bocsátkozni (Frissítés: később a The Sun orosz rendőrségi információkra hivatkozva már 15 évről írt). 

A tragikus eset nagyon sok kérdést felvet. A jelek szerint a haláleset egy hosszú ideje tartó, több szempontból is felháborító és vállalhatatlan eseménysorozat kicsúcsosodása lett, melynek során soha senki nem érezte azt, hogy eljött a pont a közbelépésre. Egyes emberek pedig komoly összegeket fizettek azért, hogy ezeket a borzalmakat élő adásban nézhessék végig.

2020-ban nem kell több a pénzkereséshez, mint egy bekapcsolt videokamera, a jelek szerint pedig van olyan csoport, akiknek a pénztárcája hatalmasra nyílik, ha olyan borzalmakat követhetnek nyomon, amik egy mozifilmben is megrázóak lennének. Ez viszont nem egy film volt, hanem a való élet, egy 28 éves, gyermeket váró nő halt meg csilingelő donate-ekkel kísérve.

Az Unicef weboldalán részletes tájékoztatást találtok arról, hogy bántalmazás esetén milyen szervezetekhez fordulhattok. Akár ti kerültök bajba, akár tudtok olyan emberről, aki segítségre szorul, mindenképp vegyétek fel valamelyikükkel a kapcsolatot. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)