Hirdetés

A Super Mario Bros.: A film torrentjét nem jó ötlet letölteni, vírust telepítesz vele

|

Időszámításunk 2023. évében bizony még mindig vannak emberek, akik nem tudnak megkülönböztetni egy .exe fájlt egy .mp4-től.

Hirdetés

Amikor a 2000-es évek elején a LimeWire-ön keresztül töltötték le egyesek a Linkin Park albumait, akkor még megértette az emberfia, hogy az újdonság varázsában akad olyan, aki beleszalad problémás fájlokba. Mára lehetnénk már tapasztaltabbak, óvatosabbak, és akár tudatosabbak vagy etikusabbak is, de most nem is a morál, vagy más munkájának a tisztelete a lényeg. Hanem az a minimális alapműveltség, hogy mire érdemes vigyáznunk. A ReasonLabs jelentése szerint egy rakat felhasználónak sikerült úgy letöltenie a Super Mario Bros.: A film kalózpéldányait, hogy vírusos szoftvereket húztak be velük.

Hirdetés

A cyberbiztonsággal foglalkozó cég elmondása szerint a legelterjedtebb kártevő egy Google Chrome beépülő modul, ami kicsalja a böngészőből a beütött jelszavainkat, bankkártya és számlaszám információnkat és más személyes adatainkat. A ReasonLabs szerint akár 1 millió számítógépet is érinthet a Super Mario Bros. kalózpéldányaival terjesztett vírus, ami azért elég aggasztó jelenség az átlagos felhasználói figyelmet és tudatosságot illetően.

Mint mindig, most is óva intünk mindenkit attól, hogy felelőtlenül töltögessen le bármit az internetről. Nem biztos, hogy olcsóbb móka lesz, mint a mozijegy.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)