Hirdetés

A százéves háború idején játszódó új Assassin's Creed játékról kezdtek el pletykálni

|

Menetrendszerűnek mondhatóan elérkeztünk az év azon szakaszához, mikor elkezdenek cseperegni az Assassin's Creed pletykák és híresztelések.

Hirdetés

Fontos megjegyezni, hogy az alábbi pletykák a 4chan-en bukkantak fel, és nélkülöznek bármiféle forrásmegjelölést, így simán lehetnek teljesen légbőlkapottak is. Arra viszont mindenképp jók, hogy elmélkedjünk egy kicsit azon, mennyire passzolna az Assassin's Creed játékokhoz a százéves háború időszaka. Az állítólagos szivárogtató szerint ugyanis ebbe a korszakba repít el bennünket a következő AC, melyet a Ubisoft Sofia fejleszt jelenleg is. 

A bulgáriai fejlesztőcsapat egyébként nem lenne rossz ajánlólevél, hiszen korábban nekik köszönhettük a PS Vitára megjelent Assassin's Creed III: Liberationt, illetve a rendhagyó és éppen ezért annyira közkedvelt Assassin's Creed Rogue-ot is. Utóbbihoz hasonlóan elvileg új játékukban is a templomosok jutnának kiemelt szerephez.

Hirdetés

Százéves háború, 116 éven át

A fentebb linkelt bejegyzés szerzője szerint a játékban az angolok és a németek ellen kellene harcolni, tehát jó eséllyel a franciák oldalán állnánk. Maga a százéves háború egyébként egészen pontosan 116 évig tartott (1337-1453), az ezt indikáló konfliktus III. Eduárd angol király és VI. Fülöp francia uralkodó között robbant ki.  Eduárd nemcsak angol király, hanem Aquitania hercege, így francia főnemes is volt. Ebből következett, hogy az angol király ekkor a francia uralkodó vazallusa is egyben, viszont bizonyos francia rendelkezéseknek nem volt hajlandó alávetnie magát. A háborúskodás végül francia győzelemmel zárult le 1453-ban, az angolok Calais kivételével összes birtokukat elveszítették Franciaországban.

Ezen háború korai időszakában vehetnénk át az irányítást egy lovag felett az elvileg Assassin's Creed Tournament címmel (vagy talán inkább munkacímmel) érkező folytatásban, melyben várostromok és lovagi tornák színesítenék a játékmenetet. Megmarad a szerepjátékos vonal, Nicholas Flamel francia alkimista pedig egy Leonardo da Vinciéhez hasonló szerepben bukkanna fel: hozzá kötődik a szintlépés, a tárgyfejlesztés és az új képességek megszerzése is. Flamel nevének megemlítése után már nem nagy meglepetés, hogy az alkímiai is kiemelt jelentőséggel bír a játékban, többféle bájitalt kutyulhatunk majd.

A százéves háborút korábban konkrétan nem érintették még az Assasin's Creed játékok, de az Assassin's Creed Unity nyitányában nem sokkal a háború kitörése előtt, 1307-ben csöppenünk bele az eseményekbe.

A főszereplő elvileg szorosan kötődik a templomosokhoz és Richárd királyhoz. Ez első hallásra képzavarnak hangzik, hiszen I. Richárd angol király 1157-ben született, és 1199-ben meghalt, túl sok köze nem volt már a százéves háborúhoz, de simán elképzelhető, hogy ő volt mondjuk főhősünk egyik felmenője. A jelenkori vonalon marad az Assassin's Creed végén megismert (és most némi spoiler következik) új főszereplőnk, vagyis az isu Basim/Loki. A jelenkori szál narratívája is őrá épít, az isuk és az emberek közötti háborúra fókuszál. 

Ha gyorsan képbe akartok kerülni azzal, hol tart most a nagy AC-sztori, és hogyan zárult le az Assassin's Creed Valhalla sztorija, akkor ezt a videónkat érdemes megnéznetek:

Csak a koronavírus miatt nem jelenik meg idén

Az eredeti tervek szerint már 2021-ben meg kellene jelennie az Assassin's Creed Tournamentnek, de a vírushelyzet miatt a kiadó 2022-re tolta a játékot, melynek Mikhail lozanov a kreatív rendezője és Alex Harakis az írója. Harakis 2020 júniusában csatlakozott a Ubisoft Sofia csapatához mint vezető író, ha pedig már 2021-ben ki akarták adni a játékot, akkor ez nagyon késői szerződtetésnek tűnik egy író számára. Könnyen lehet azonban, hogy külsősként már korábban is elkezdte a munkát. Mikhail lozanov régi motorosnak számít, ő immár 14 éve dolgozik a Ubisoft Sofiánál, ahol 2013 óta tölt be kreatív rendezői pozíciót. 

Még egyszer fontos leszögezni: semmiféle biztosíték nincs arra, hogy mindezekből bármi is igaz lenne. Az viszont tény, hogy az AC játékokról jó előre ki szokott derülni minden, az eredetileg Ragnarök munkacímen érkező Valhalláról is hallani lehetett már bőven a hivatalos bejelentés előtt.

Ti örülnétek, ha a fentebb taglaltak tényleg megvalósulnánk? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)