Hirdetés

A Take-Two megint a modderekkel háborúzik, ezúttal a GTA V, a Red Dead Redemption 2 és a Mafia miatt

|

Újrakezdődött a kereszteshadjárat: a kiadó ismét beleállt a közösségbe, amely életben tartja a játékait.

Hirdetés

A Rockstar anyavállalata, a Take-Two Interactive nagyon szeret vihart kavarni a moddererek közösségében. Amikor legutóbb hadjáratot hirdetett, akkor elsődlegesen a nem hivatalos felújításokkal és bővítésekkel voltak gondjai, mert mint később kiderült, ő maga is újra el akarta adni egyes klasszikusait.

A moddereknek kiküldött szerzői jogi követelésre alapuló, tartalomeltávolítást kérő fenyegetőzések után be is jelentették a Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Editiont, amiből aztán sok jó nem származott, figyelembe véve, hogy minden darabja borzalmasra sikerült.

Hirdetés

A Take-Two ezúttal egy VR modderbe, Luke Rossba kötött bele, akinek a GTA V R.E.A.L. VR átalakító csomagot köszönhetjük. A fejlesztő már elkezdett dolgozni egy Red Dead Redemption 2 VR és egy Mafia VR modon is, de azok még csak a Patreon-támogatók számára érhetőek el, mivel maguk a projektek még messze vannak a befejezéstől.

"Azt követelik, hogy leszedjek minden általuk levédett munkát a Patreon oldalamról. Az egész ügy nagyon meglepő, mivel egyik modom sem épült a Take-Two szoftvereire, nem helyettesítik az eredeti műveket vagy használják fel azok címeit és elemeit."

Luke közel 20 000 dollárt keres havonta a Patreon támogatóinak köszönhetően, ám mivel a Take-Two DMCA-felszólítása nem azt követelte, hogy vegye le a monetizációs lehetőségeit, így valószínűleg nem ez szúrja a kiadó szemét. Mindazonáltal a Patreon készségesen felajánlotta, hogy segít a tárgyalásokban, így jelenleg egyezkedni próbálnak a Take-Twoval.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A közösségnek érthetően bűzlik a történet, mivel könnyen lehet, hogy a Take-Two a játékainak VR verzióin dolgozik épp, és ezért kezdett újfent kekeckedni. Az utolsó dolog, ami meglepne bennünket ebben az életben, az az lenne, ha a kiadó megpróbálná még egyszer eladni a GTA V-öt csak ezúttal VR-játékként.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)