Hirdetés

A Team Ninja elárulta, hogy megjelennek-e Xboxra a Nioh játékok

|

A Nioh rendezője, Fumiko Yasuda nyilatkozott a témában és szóba került a következő játékuk, a Game Passba érkező Wo Long: Fallen Dynasty is.

Hirdetés

A japán piac mindig is egy bevehetetlen várnak tűnt az Xbox számára, viszont az Xbox Series X|S esetében fordult a kocka, a Microsoft új konzolja szépen teljesít a szigetországban és Phil Spenceréknek sikerült összebútorozniuk néhány japán fejlesztővel is, amivel a kultúra iránt rajongó nyugati Xbox-játékosok és a Game Pass-előfizetők egyaránt jól járnak.

A Team Ninja az egyik olyan stúdió, ami erre a platformra is készít játékokat a Sony masinái mellett (jó példa erre a Dead or Alive 6, a Ninja Gaiden: Master Collection és a Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin), azonban nem minden projekt esetében tartja a multiplatformitás elvét a csapat. 

Hirdetés

Sem a 2017-es Nioh, sem a 2020-as Nioh 2 nem jelent meg ugyanis Xbox konzolokra a PlayStation 4-PlayStation 5 duó mellett, csupán PC-re. Persze érthető módon a zöldek termékével rendelkező játékosok is szívesen rátennék a kezüket a két akció-szerepjátékra, de erre még sokáig kell várniuk. A Nioh rendezője, Fumihiko Yasuda a VGC-nek nyilatkozva ugyanis elmondta, hogy jelenleg nincs túl sok esély arra, hogy a Nioh Xboxra is megjelenjen, de remélik, hogy az xboxosok élvezni fogják a következő játékukat, a Wo Longot, és várni fogják annak megjelenését. 

Hogy a Team Ninja pontosan miért nem készíti el a Nioh játékok xboxos portjait, az nem derült ki, de aligha arról van szó, hogy bajuk lenne a platformmal, hiszen mint Yasuda is említette, a legújabb projektjük, a Wo Long: Fallen Dynasty Xbox Series X|S-re is jön a PC és PlayStation mellett, sőt már az első naptól kezdve elérhető lesz a Game Passban. Yasuda egyébként hozzátette, hogy reméli, a szolgáltatásban való debütálás fellendíti majd a játék online multiplayerét és a közösséget is. 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A fejlesztő kitért az Xbox Japánban való sikeres szereplésére is:

"Úgy érezzük, hogy az Xbox platformnak nagyobb a jelenléte Japánban: ezt határozottan látjuk itt. Úgy gondoljuk, hogy a Game Pass segítségével sokkal több ember ismerkedik meg vele - sokkal többen jönnek be, játszanak és vesznek részt ebben. A mi szemszögünkből nézve azonban, csak a számokat tekintve, úgy tűnik, hogy Japánban eléggé dominálnak a Nintendo konzoljai, mint a Switch. De igen, határozottan úgy érezzük Japánban, hogy az Xbox mindenképpen megpróbál nagyobb teret nyerni a jelenlegi platformmal."

Talán ha a Wo Long: Fallen Dynasty jól teljesít Xboxon, szóba jöhetnek a Nioh-portok is. Ki tudja.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)