Hirdetés

Játék helyett levegőzni küldte a kínai játékosokat a Tencent

|

A Tencent közölte a kínai játékosokkal, hogy ne is reménykedjenek hosszabb játékidőben.

Hirdetés

A játékokat "elektronikus drogoknak" tartó kínai állam még tavaly vezette be azt a szigorú korlátozást, melynek értelmében a 18 év alatti gamerek csak péntek-szombat-vasárnap és ünnepnapokon játszhatnak, s akkor is csak egyetlen órát, este 8 és 9 között.

Habár a közösség hamar kutatni kezdte a limit megkerülésének módjait, a drákói keretek továbbra is érvényben vannak, most pedig maga a Tencent figyelmeztette a fiatalságot, hogy ne is számítsanak a regula enyhítésére.

Hirdetés

A South China Morning Post szerint a játékipari óriás egy posztban közölte, hogy habár szárnyra kapott egy pletyka, mely szerint a 7 hetes nyári szünet alatt több játékidőt kaphatnak az ifjú gamerek, ebből valójában semmi sem igaz, minden megy tovább a bevett módon, vagyis a nyár hátralevő részében csupán 21 órát tölthetnek majd a képernyők előtt.

"Jobb egy kis friss levegőt szívni, mintha játékfüggővé válnánk."

- írta a Tencent a SCMP szerint, miközben Kínában egyébként nem is olyan könnyű friss levegőre lelni. A vállalat egyben mindenkit emlékeztetett, hogy bevetik a játékaiba épített kormeghatározó arcfelismerő rendszert, így senki se próbálja meg fiókok bérlésével kijátszani a szabályokat. A kínai játékosok természetesen nem fogadták lelkesen a hírt, olyan is volt, aki az ország egykori egykepolitikájához hasonlította a rezsim szigorát.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Mindazonáltal érdemes megjegyezni, hogy a Tencent maga is áldozata a helyzetnek, a kínai vezetés ugyanis egy ideje a játékoktól függetlenül is látványosan keménykedik a tech szektor befolyásos szereplőivel, nemrég újabb büntetésekkel sújtva a céget. A Tencent tevékenységét a tavaly bevezetett, s csak az elmúlt hetekben feloldott tilalom is nagyban megnehezítette, melynek értelmében az illetékes helyi hatóság egyáltalán nem adott ki új játékokra szóló licenceket.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)