Hirdetés

A The Callisto Protocol vezető fejlesztője szerint nem lehúzás, amit a játék DLC-ivel csinálnak

|

Felmerült néhány kérdés a Dead Space nyomdokain haladó sci-fi horror szezonbérlete kapcsán.

Hirdetés

Alig több mint egy héttel a premiert megelőzően derült ki, hogy miként napjaink tripla A-s játékainak zöme, a The Callisto Protocol is egy sor megjelenés utáni tartalommal buzdítaná még további pénzköltésre a vásárlókat. Aki hajlandó kicsengetni a 20 eurós felárat, nemcsak a kibővített sztorinak örülhet, hanem új játékmódot, skineket, valamint kivégzés- és halálanimációkat is kap. Ez utóbbiak pedig ahogy azt várni lehetett, sokaknál kiverték a biztosítékot.

A The Callisto Protocol marketingjét ugyanis részben arra építették fel, hogy milyen sokféleképpen halálozhat el a Josh Duhamel alakította Jacob Lee, a meglehetősen brutálisnak és helyenként kimondottan gusztustalannak ígérkező sci-fi horror főszereplője. Még külön achievementet is szentelt a fejlesztőcsapat annak, hogy ha sikeresen megtapasztaljuk az elmúlás összes lehetséges formáját.

Hirdetés

Emiatt aztán a bejelentés sokakban gyanút ébresztett, hogy talán a Krafton és a Striking Distance Studios az alapjátékból kivágott tartalmakkal próbál meg több pénzt keresni. Nem segített a helyzeten, hogy a média egy része egyenesen úgy tálalta a sztorit, mintha a zárolt animációkat már megjelenéskor feloldhatnánk, amennyiben hajlandóak vagyunk mélyebben a zsebünkbe nyúlni. A fejlesztők is érezhették, hogy baj lehet abból, ha ez a feltételezés válik az uralkodó narratívává, ezért a The Callisto protocol ötletgazdája és rendezője igyekezett tisztázni a helyzetet.

Glen Schofield egyértelművé tette, hogy nem tartanak vissza semmit, minden bekerül a játékba, amit csináltak. Ami pedig a kifogásolt plusztartalmakat illeti, azoknak csak jövőre fognak nekilátni, tehát nem vágtak ki semmit a játékból. Mi több, csak és kizárólag azért készül több halálanimáció, mert a játékosok kérték.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A The Callisto Protocol december 2-án jelenik meg PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X és Series S konzolokra, valamint természetesen PC-re is. A gépigényét itt lesheted meg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)