Hirdetés

A The Last of Us Part II eredetileg sokkal sötétebb befejezést kapott volna

|

Nagyjából a The Last of Us Part II fejlesztésének felénél döntöttek úgy Neil Druckmannék, hogy nem lehet ennyire komor a lezárás.

Hirdetés

Neil Druckmann nemrég egy Game Informernek adott interjú során elárulta, hogy a kezdetekben még ennyire sem lett volna "pozitív" a The Last of Us Part II befejezése, igazán tragikus lezárást terveztek a játéknak. Értelemszerűen a továbbiakban spoilerek következnek a The Last of Us Part II fináléjával kapcsolatban, csak és kizárólag ennek tudatában olvassatok tovább!

Hirdetés

Egy spoileres podcastban már részletesen kibeszéltük a The Last of Us Part II fordulatait, így annak lezárását és az esetleges folytatás lehetőségeit is. A játék író-rendezője, Neil Druckmann viszont elmondta, a korábbi tervek szerint jóval komorabb események tettek volna pontot a történet végére.

Eredetileg ugyanis azt tervezték, hogy a játék végén Ellie tényleg megöli Abbyt. A munkálatok nagyjából felénél viszont úgy határoztak, hogy változtatnak ezen annak érdekében, hogy a temérdek erőszak és brutalitás után a The Last of Us Part II végén Ellie mégis legalább ebben a tekintetben visszataláljon korábbi, jóval emberségesebb szellemiségéhez, ahhoz az Ellie-hez, akin még érződött nevelőapja, Joel hatása.

Így tudták bemutatni azt, hogy hiába indított el a főhősnő egy véres bosszúhadjáratot, belül még ott pislákol benne valami a régi értékrendjéből is. Druckmann egészen pontosan így fogalmazott:

"Abbyt életben hagyni először teljesen helytelennek tűnt, később azonban az érződött őszinte döntésnek."

Magára a döntésre egyébként nagy hatással volt Lev és Yara karaktere is, mivel kettejük esetében sem dőlt el egy ideig, hogy melyikük fog ja túlélni a sztorit, és ki hal meg az út során. Miután pedig úgy határoztak, hogy Lev marad életben, Neil Druckmann egyszerűen úgy érezte, nem ölhetik meg Abbyt. A játék másik írója, Halley Gross egyébként teljesen megdöbbent ezen, mivel neki eszébe sem jutott az, hogy Abby esetleg megúszhatja élve az egészet. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)