Hirdetés

A The Last of Us Part II is kihasználja a DualSense kontrollert

|

Úgy tűnik, nem csak a következő generációs címektől várhatjuk el, hogy eljátszadozzanak a haptikus ravaszokkal és a rezgőmotorokkal.

Hirdetés

A PlayStation 5-höz érkező DualSense kontroller kifejezetten komoly játékélménybeli változást hozhat, hiszen a precízen programozható rezgőmotorok rengeteg fizikai kontaktus érzetét tudják visszaadni, a haptikus visszacsatolást nyújtó ravaszok pedig csak fokozzák ezt az élményt. 

A gép megjelenése előtt arról szóltak a hírek, hogy ezeket a funkciókat kizárólag a next-gen játékok lesznek képesek kihasználni, azonban most a Naughty Dog legújabb játékában fedezték fel a tesztelők, hogy a visszafele kompatibilitás ellenére is képes fokozni a játékélményt a DualSense kontroller.

Hirdetés

A szeptember 26-i The Last of Us Day után Neil Druckmann, a fejlesztőcsapat feje egy Tweetben lengette be, hogy még készülnek komolyabb bejelentésekkel. A The Last of Us rajongók ezek után nem minden alap nélkül reménykedhetnek a második rész Remastered verziójában, hiszen az első epizód hasonlóan generációváltáskor jelent meg, és azonnal kapott egy next-gen kiadást.

Egyelőre egyáltalán nem biztos kicsinosított változat érkezése, azonban azoknak, akik a DualSense kontroller adottságait szeretnék próbálgatni Ellie kalandjában, nem is kell erre várniuk. A PS5 tesztelők beszámoltak arról, hogy a visszafele kompatibilitásnak köszönhetőn játszható The Last of Us Part II aktívan kihasználja a haptikus ravaszokat. Mivel Ellie egyik legfontosabb fegyvere az íj, így a játékban rengeteg alkalom nyílik arra, hogy kitapasztaljuk az új kontroller adottságait.

Emellett a God of Wart is megemlítették, melynél a Leviatán fejesze visszahívásakor és Kratos pajzsának kinyitásakor tapasztalhatunk megújult visszajelzéseket a DualSense kontrollertől. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)