Hirdetés

A The Last of Us Part II szivárgása volt Neil Druckmann életének legrosszabb napja

|

A Naughty Dog elnöke nemrég nyíltan beszélt arról, hogyan élték meg a stúdiónál a The Last of Us Part II kapcsán botrányt kavaró eseményeket.

Hirdetés

Még a The Last of Us Part II megjelenését megelőzően felkerült a netre egy csomó anyag, amikből kiderült egy csomó részlet a játék cselekménye kapcsán, ráadásul még az egyik legnagyobb fordulatot is lelőtték. Ez pedig értelemszerűen nemcsak a Sonynak, hanem a kalandot fejlesztő Naughty Dognak is elég nagy problémákat szült. A továbbiakban komoly spoilerek következnek a The Last of Us Part II történetét illetően, szóval csak akkor ajánlott folytatni az olvasást, ha már végigpörgettétek a játékot, vagy nem zavar az ilyesmi.

Hirdetés

A Naughty Dog alelnöke, illetve egyúttal a The Last of Us Part II kreatív rendezője, Neil Druckmann nemrég arról mesélt, hogy milyen hatással voltak a szivárgások rá és a csapatára. Kifejezetten problémás volt például az, hogy napvilágot látott a jelenet, amely során Abby megöli Joelt, akit rengetegen megkedveltek az első részben, ráadásul az sem segített a helyzeten, hogy később a gyilkosát is irányítjuk, illetve többen teljesen félreértették a karaktert, és a transzneműek "erőltetett kampányán" háborodtak fel (és még egy csomó minden máson is, hiszen ez jó hobbi). Druckmann szerint érthető, hogy sokan csalódtak bizonyos dolgokban, de a csapat számára is kifejezetten frusztráló volt a helyzet, mivel akkor még nyilván nem árulhatták el, hogy több van ebben az egészben, mint ami kiszivárgott.

Druckmann elmondta, hogy életének egyik legrosszabb napja volt, amikor megtörtént a nagy szivárgás. A csapat pánikolt, amikor látták, mi került fel a YouTube-ra, és elkezdtek azon dolgozni, hogy lekerüljön az anyag, ami végül meg is történt, de akkor már elég sokan látták azt. A srácok tudták, hogy pusztán idő kérdése, mikor terjed el még jobban az interneten a szivárgás. Néhány óra múlva aztán be is következett a dolog, és kezdetét is vette a gyűlölethullám a közösségi médiában, az arctalanság bátorságával halálos fenyegetések és antiszemita megnyilvánulások is érkeztek direktben hozzájuk.

A csapat már előre tudta egyébként, hogy lesznek olyanok, akik nem fogadják kitörő örömmel azt, ahogy Joel meghalt, de nem igazán voltak felkészülve arra, ami történt végül. Feltehetően erre senki nem lehet rendesen felkészülve...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)