Hirdetés

A The Legend of Zelda ezen példánya 261 millió forintért kelt el

|

Egy elképesztően ritka darabról beszélünk, aminél értékesebbet valószínűleg sosem látunk majd.

Hirdetés

A Heritage Auctions legutóbbi nagy árverésén elkelt egy bontatlan The Legend of Zelda, ami megdöntötte a világ legdrágább játékának rekordját. Az előző rekorder egy Super Mario Bros. kazetta volt, ami 660 000 dollárért talált új gazdára, viszont ez egy gyűjtőnek már 870 000 dollárt is megért.

A gyűjtői piacon felbukkanó játékok árai tényleg az egekbe szökhetnek, de nem véletlenül. A Heritage Auctions világos magyarázattal szolgált.

Hirdetés

A lényeg, hogy az aukcióra bocsátott példány nem csak szinte tökéletes állapotban volt, de az egyik legkorábban legyártott széria egy darabjáról beszélünk. A NES R variánst csak 1987-ben készítették, amit a Rev-A variáns váltott le '88 elején.

A NES R változatnál csak egy régebbi kiadás létezik NES TM névvel, de ebből a Heritage Auctions értesülései szerint már csak egyetlen egy bontatlan darab létezik, ami jó eséllyel sosem fog eladásra kerülni. Ennek értelmében a most gazdára talált NES R variáns a legrégebbi, valaha eladott The Legend of Zelda példány.

Innentől már csak azt várjuk, hogy mi lesz a játék, ami először átlépi majd a dollármilliós álomhatárt.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)