Hirdetés

A The Sims 4 új modszabályzata kicsapta a biztosítékot, lángokban áll a közösség

|

Az EA új módosításokat iktatott be a szabályzatába, ami miatt sokan zabosak lettek a kiadóra. Azóta változott a kiírás, de még mindig nincs minden rendben.

Hirdetés

A The Sims 4 már 8 éve tartja lázban a Maxis klasszikusának rajongóit, részben azért mert a nagy, teljesértékű kiegészítők mellett egy rakat mod is készül a játékhoz. A közösség elképesztően aktív, és csak úgy ontja magából a jobbnál-jobb tartalmakat.

Persze nem mindenki szeret ingyen dolgozni, és sokan monetizálják a munkáikat különböző módokon. Ez volt az a része a moddingnak, amivel hirtelen problémája lett az EA-nek.

A legutóbbi szabálymódosítások ellehetetlenítették, hogy az alkotók pénzt kérjenek a modjaikért. Az eredeti kiírás értelmében semmilyen módon nem lehet monetizálni a közösség alkotásait, beleértve a modokon keresztüli mikrotranzakciókat is (ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy nem építhetsz be egy boltot a The Sims 4-be, hogy NFT-ket vagy más apróságokat árulj).

Hirdetés

Sokaknak a modfejlesztés a főállása, és úgy keresnek pénzt a termékeikkel, hogy Patreon előfizetés vagy adomány fejében korai hozzáférést kínálnak a később egyébként ingyen megjelentetett tartalmakhoz. Az új szabályok ezt a megoldást is ellehetetlenítették.

"A Patreonos korai hozzáférés volt az egyetlen módja annak, hogy megfizessem a gyógyszereimet, a kajámat, az állatkám ellátását, és a lakást, amiben a gondozásra szoruló apámmal élek."

A fenti, és az ahhoz hasonló történetek miatt kapát-kaszát fogott a közösség, mire válaszul az EA enyhített a dolgokon. Egy apró kitételt csaptak hozzá a szabályokhoz, melyek legalább a korai hozzáférésért való pénzkérést lehetővé tették.

Persze ezzel sem oldódott meg minden, mivel a szabályok kimondják, hogy vállalható időn belül a modokat ingyenessé kell tenni, adományoktól függetlenül. Ez a kitétel nyilván azért született, hogy ne lehessen örökké Early Accessben tartani a tartalmakat, de azt nem pontosították, hogy mi az a "vállalható idő".

Kotaku felkérte az EA-t, hogy pontosítsa a dolgokat, de a hír írásának pillanatában a kiadó még nem reagált a kérésre. Akárhogy is, nagyon fura helyzetet teremtettek maguknak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)