Hirdetés

A The Sinking City fejlesztői megszerezték a játék jogait, durva leárazást csaptak

|

A Frogwares gondoskodott róla, hogy a lehető legtöbben be tudják szerezni a horrorjátékot.

Hirdetés

A játékipar egyik legfurcsább ügye volt az, ami a 2019-ben megjelent The Sinking City körül zajlott. Alapvetően is elég feszült volt a fejlesztő Frogwares és a francia Nacon (korábbi nevén Bigben Interactive) viszonya: a stúdió ugyanis azt állította, hogy a Nacon kizárólag forgalmazói feladatot lát el, a kiadásért ők felelnek. Az ügy pereskedésig fajult, majd eldurvult: a The Sinking City-t feltörte, majd illegálisan feltöltötte a Steamre a vállalat, összesen három illegális próbálkozása volt. 

A Frogwares szerencsére a Valve-vel kapcsolatba lépve megakadályozta ezt, aminek hatására a Nacon támadásba kezdett és a fejlesztőket hibáztatta mindenért. A huzavona azóta ment a háttérben a felek között, és csak mostanra sikerült pontot tenni az ügy végére. 

Hirdetés

Most a Frogwares örömmel számolt be róla egy steames bejegyzésben, hogy mostantól ők a kizárólagos kiadója a The Sinking City-nek minden platformon, beleértve a Valve áruházát is. A cég elmondta, hogy boldogok, amiért végre maguk mögött hagyhatják ezt az egészet, és alig várják, hogy a franchise jövőjéve kapcsolatban további híreket osszanak meg velünk. 

Merthogy van mit bejelenteni: a csapat azt elárulta, hogy hamarosan kiadják a játék új verzióját, amely tartalmazni fogja az összes hibajavítást és optimalizálást, valamint készülnek egy új DLC-vel (Merciful Madness) is, azonban számos technikai okból kifolyólag a régi mentések nem lesznek kompatibilisek ezzel az új változattal, és a régivel a DLC sem fog működni. A Frogwares felhívta arra is a figyelmet, hogy a The Sinking City jelenlegi kiadását csak korlátozott ideig tartják meg, 2024. február 28. előtt mindenkinek érdemes befejeznie a végigjátszását. 

A jogok visszaszerzésének megünneplésére komoly leárazást is kapott a The Sinking City a Steamen: a standard kiadás 90 százalékkal olcsóbb, így 4 euróba kerül csak, míg a Necronomicon Edition (ami magába foglalja az Investigator Pack és Worshippers of the Necronomicon DLC-ket is) 11,60 eurót kóstál, ami 81 százalékos akciót jelent.  

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)