Hirdetés

A Tiny Life valójában egy indie The Sims-klón, és pont ez tűnik benne jónak

|

Az Ellpack Games átemelt mindent, amit szerettünk a Maxis sorozatából, egy új stílusban tálalta azt, és jóval kevesebbet kér érte (egyelőre).

Hirdetés

A The Sims szériához régi kötelékek fűznek mindnyájyunkat. Az első rész zenéi még mindig élénken élnek a fejünkben, időről időre még a The Sims 2-t is elővesszük, és mindig ránézünk a The Sims 4 sokadik új kiegészítőjére is. Valami van abban a sorozatban, ami vissza-vissza rángatja az embert.

Ettől függetlenül tagadhatatlan, hogy megvannak a széria problémái. A kiegészítők mentén felépített üzleti modell iszonyat költségeket ró a rajongókra, az innováció kifejezés ritkán kerül elő a Maxis emberei körül, és az egész egy kicsit megfáradt tempót diktál (ezért készül a The Sims 5).

Hirdetés

Ezeket a problémákat akarja hátrahagyni az Ellpeck Games a Tiny Life című játékával. Egy, a The Simshez nagyon hasonló életszimulátorról beszélünk, csak a körítést pixelartban kapjuk, aminek köszönhetően a játék sokkal pörgősebb az EA titánjánál, és a nyílt világú elemek is gördülékenyebben működnek. Ráadásul a Tiny Life egész ezen elemek köré épült: több háztartást is irányíthatunk és boltokat vagy kávézókat is felépíthetünk benne.

A The Sims-es összehasonlítás nem véletlen: a UI szinte teljesen ugyanúgy működik (a körkörös menükkel együtt) és még az emberkéket is tinies néven illetik, pont úgy, ahogy a Sims embereit simeknek.

Az indie mivoltának köszönhetően a fejlesztők annyira rugalmasak, amennyire csak lehetnek. A játék teljes Steam Workshop integrációt kapott beépített modolási eszközökkel, így minden hozzáértő dolgozhat is már a saját kiegészítőin.

A Tiny Life már megvásárolható és játszható Early Access állapotában. Mivel a korai hozzáférés csak most indult, így még bőséggel vannak hiányos részei az élménynek, de cserébe nem is kerül annyiba, mint a The Sims 4 gyűjtemény: a hír írásának pillanatában a Tiny Life 12,57 euróért vásárolható meg a Steamen. Ha nem vagytok biztosak a dologban, egy ingyenes demó is van a játékból.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)