Hirdetés

A tíz legdrágább költségvetésű játék

|

A játékok a szórakoztatásunkat szolgálják, akár lövöldözés, akár komoly agytorna a lényegük. De vajon mennyibe kerül a fejlesztés?

Hirdetés

Amit elöljáróban érdemes tudni, hogy a tavalyi nagyágyúk nem szerepelnek a felsorolásban, de ez a lista is bőven jó arra, hogy megtudjuk, megközelítőleg milyen összegekkel kalkulál egy-egy fejlesztőstúdió, illetve a kiadójuk.

10. Kill Zone 2: Négy éves fejlesztés után látta meg a napvilágot ez a PS3 játék, melynek költségeit 20 és 45 millió dollár közé helyezik az okosok.

9. Final Fantasy XII: 48 millió dolláros költsége mellett azt suttogják, hogy ebben nincs benne a reklám és a kiadási költség, ami megközelítőleg 50 százalékkal emeli az összeget.

8. LA Noire: a valóban nagyszerű játék fejlesztésére 50 millió dollárt költöttek, amiből egy igen hangulatos és élvezetés termék jött létre.

7. APB: valamivel 50 millió dollár feletti költségvetésével a hetedik helyre fér be a nyitott világú MMO, melyet 5 év alatt kalapáltak készre.

6. Halo 3, ami szitén 50 milliós fejlesztési költséggel rendelkezik, de a Microsoft 200 millió dollárt tolt bele a reklámba, ami pillanatnyilag bármelyikünket kihúzna a trutyiból.

5. Metal Gear Solid 4, amihez négy év, és 60 millió dollár kellett.

4. Too Human, melynek elkészültéhez egy évtizedre volt szükség, hogy a közönség a kezébe vehesse az északi mitológia science-fictionnel keveredő külső nézetes akció-RPG-jét, amelyben magát a legendás Baldurt irányíthatjuk. Ez a kalandozás az MGS4-hez hasonlóan, szintén 60 millió dollárba került.

3. Shenmue 2, amihez 70 millió dollár kellett, de mégsem bűvölt el mindenkit.

2. Gran Turismo 5, a rengeteg autójával és szórakoztató mivoltával 80 millió dollárból állt meg.

1. Grand Theft Auto IV, a játék, amihez 3,5 év, 100 millió dodó, és 1000 melós kellett. Szerintünk megérte.

Ez volt hát a lista, de ahogyan az elején is említettük, ebben nincsenek benne a Battlefield 3, Skyrim, CoD: MW3 játékok, melyek minden bizonnyal egy kicsit átrendeznék a képet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)