Hirdetés

A Twitch már hangeffektek miatt is némítja az archivált streameket

|

A Digital Millennium Copyright Act, vagy röviden DMCA egyre kíméletlenebbül büntetni a livestreaming platform partnereit.

Hirdetés

A Twitch platformján az utóbbi időben nagyon szigorúan léptek fel a tartalomgyártókkal szemben a zenei szerzői jogok alapján, és sok streamer a figyelmeztetések miatt több évnyi archívumot volt kénytelen törölni, nehogy komolyabb büntetést kapjanak vagy bannolják őket az oldalról. A legújabb beszámolók szerint viszont már egészen szürreális tapasztalatokról szólnak, melyek szerint a játékbeli hangeffektekre is érkezik a DMCA jelentés.

Hirdetés

Több streamer a Twitteren osztotta meg, hogy a Hitman: Blood Money madárcsicsergése és rovarzümmögése, a Persona 5-ben hallható rendőrségi sziréna, de még a WoW Classic szélfúvása is DMCA figyelmeztetést eredményezett. 

A Twitch egyelőre nem igazán képes orvosolni a problémát, és azt javasolja a streamereknek, hogy némítsák a játékot, ami nyilvánvalóan működik, de bizarr megoldás.

Egyelőre nem tudni, hogy a DMCA és a Twitch hogyan fogják megoldani az abszurd szerzői jogi helyzetet, de remélhetőleg találnak jobb megoldást a játék teljes némításánál.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)